November kan vara en ganska trist månad. Om snön inte har kommit, är det väldigt mörkt och vi går väl egentligen bara och väntar på att få börja med julmyset, men varför vänta? Förra året testade jag att fira Novent, novent betyder nämligen att du redan i november kan tjuvstarta julen, genom att räkna ner till advent. Hur firar man novent? Högtiden eller trenden novent betyder att du slår ihop november och advent. Väntan på julmyset och advent kan vi göra väldigt mysig. Fira novent genom att tända ett ljus varje helg i november, precis som vi gör från advent fram till jul. Du börjar med ljuset längst till höger, när advent slår in så möts fjärde novent och första advent på ett och samma ljus. Ett härligt sätt att sprida glädje och ljus i en mörk månad.

Syftet med novent är att slippa novembermörkret. Man behöver nödvändigtvis inte ta fram all juldekoration under novent utan några ljus och ljusslingor går alldeles utmärkt. Du kanske även vill passa på att påbörja julbaket med några goda lussebullar eller varför inte pepparkakor. Ett annat mysigt sätt att sprida julkänsla i hemmet är att börja lyssna på julmusik., njut av dessa låtar redan i november. Förra året gjorde jag ett litet Noventbord med hyacinter, amaryllis och lite glöggatiraljer.

I år tänkte jag låna thanks giving från USA och laga en kalkon och samla ihop närmsta familjen och kompisar. Det gäller att ta tillvara högtiderna eller låna några bra från andra kulturer eller hur? Nu skall jag bara beställa en kalkon…

Så bara kör på med Novent, jag lovar julen blir mer njutbar och inte så stressig. Vi firar antagligen jul utomlands i år så därför passar Novent ännu bättre just i år.

Nu kör vi Novent
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram