Idag åkte jag till blomsterlandet för att köpa en ny amaryllis för att ersätta en som har blommat ut. Amaryllis och julstjärna är de julblommor som jag kan ha hemma, hyazinterna är jag tyvärr allergisk mot. Jag passade på att köpa lite najtråd och efter min PW så hämtade jag lite mossa från gräsmattan och band ihop en mosskrans med lite söta flugsvampar. En liten ljusslinga och ett rött sidenband och voila ett nytt julpynt. Här på spjället vid brasan passade det bra att hänga kransen….

Halmstommen, flugsvamparna och sidenbandet återanvänder jag år efter år, mossan är närodlad ute i gräsmattan. När du köper en krans, spara halmstommen och använd den år efter år till att göra egna kransar.

Man kan också använda kransen som en ljusstake på julbordet, bara att sticka ned ljushållare som dessa från Slöjd-detaljer.

Och snart har ännu en vecka passerat och julen närmar sig med raketfart, och jag gör mitt bästa att njuta av advent. Julafton är ju bara en dag och man har så mycket förväntningar, men genom att njuta av advent med glögg, lussebullar, julpyssel, julmarknader, julmusik, julklappsinslagning så lägger man mindre fokus på julafton och kan förhoppningsvis njuta mer av själva julafton. I år skall vi ju fira jul i Norge, om de inte stänger gränsen innan jul, så då blir det ännu mer fokus på tiden fram till julafton här hemma . I helgen skall jag baka pepparkakor och några små pepparkakshus, lussebullarna är slut så jag skall baka några till. De släta lussebullerna med socker är så goda, det får bli en sats till med dom. Och så står det en flaska Blossa Cognac 3 stjärnor och väntar…

Ett litet julpyssel
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram