Nu är den nära den där pandemin. Hanna kom hem torsdag kväll, Anders plockade upp henne på väg hem från Norge. Hanna gjorde ett självtest innan hon åkte från Örebro som visade negativt. Men på torsdag natt började hon känna sig dålig med influensasymptom och åkte iväg för att göra ett covid test på fredag förmiddag. Idag fick hon ett positivt svar så nu är det hemmakarantän på hela familjen i 5 dagar, är det så smittsamt som de säger så åker vi väl på det hela familjen, typiskt. Men än så länge har Hanna milda symtom och resten av familjen inga symptom så då kan man väl njuta lite av det vackra vädret.

Och eftersom man smittar mest 48 timmar före symptom och de först dagarna med symptom så är det bara att vänta och se samt hoppas att man får milda symptom eftersom man tagit tre sprutor…

Eftersom Mälarisen inte är att lita på just nu så beslöt vi att gå en promenad på vackra Asköviken. Området är framförallt känt för sitt rika fågelliv, över 250 fågelarter har observerats här, och för närheten till Tidö slott med sina omgivande ädellövskogar.  Fågeltornet var stängt för reparation idag men vi fick en härlig tur ändå. Nu är det inte många veckor innan det kryllar av huggormar här ute och då skall man inte gå här med Molly.

Jag tog med mig det långa objektivet, EF-S 55-250mm f/4-5,6, idag det fungerar bra när det är ljust ute.

Nu skall vi laga Pad Tahi från Jennis matblogg

Ingredienser:
3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar

Pad Thai såsen:
1  msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 msk kinesisk soja
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker
2 1/2 dl  groddar
2 ägg (lättvispade)

Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter

Gör Pad Thai så här : 
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstark värme, några minuter tills kycklingen fått färg.  
Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.

Klart att servera.

Hemkarantän i 5 dagar
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram