Vilka härliga och avkopplande dagar vi fick i Fjällhuset med god mat, fint väder, härligt sällskap och fina skidturer. Mina skinskidor var perfekta bra fäste och bra glid då är det roligt att åka skidor, jag hatar nämligen att ha bakhalt, vem gör inte det förresten?. Nu tror jag även Anders har blivit inspirerad att införskaffa ett par skinskidor.

Vad är då skinskidor? Skinskidor är en modell av längdåkningsskidor där du istället för fästvalla på fästzonen har en integrerad skinhud under skidan. Skinskidan gör det enklare och smidigare för dig som åkare att komma ut och åka då du inte behöver lägga eller se över din fästvalla. Skidorna går utmärkt och åkaren har bra med fäste och glid i de allra flesta fören. Och så här glad är man när man når toppen med perfekt fäste.

Gammal jacka från Norröna, nya skidbyxor från Dählie, BD Pants Kikut Wmn 21/22.

Utsikten från Mårtenshögda.

Finns det något bättre än att packa en apelsin och en chokladbit i ryggsäcken, spänna på sig skidorna och bege sig upp på fjället när solen strålar från en klarblå himmel? Nej det är svårslaget, fjället mitt favoritställe när det kommer till rekreation. Skidåkningen är perfekt för kroppen du kan åka lite långsammare om du inte är i toppform och ändå använda kroppens alla muskler och även få lite flås, bästa träningen om du frågar mig. Och när man kommer tillbaka till Fjällhuset kan man fortsätta att njuta utelivet med lite korvgrillning på bålfatet och sitta vid sydväggen och få lite fräknar på näsan, älskart.

Saknar redan fjäll-livet men snart drar vi dit igen, till påsken. Här hemma håller snickarna på att färdigställa nytt tak och ny väggpanel, inte mycket kvar nu. Det skall bli skönt när de är klara, 80 % av takpannorna är lagda och vid ytterpanelen är det lister runt fönster och plåtar som saknas. Jag skall fota lite och visa hur fint det blir.

Dahliorna och jätteverbenan växer så det knakar, jag har sått Dahliorna för tätt så jag måste plantera om plantorna. Och växtlampor är verkligen att rekommendera, man får tjocka kraftiga plantor istället för långa gängliga. Jag skall kika på kallsådden, luktärtor, också och se om det händer något där. Rapport om förodling kommer imorgon.

Livet på fjället alltså….
Märkt på:                

2 reaktion på “Livet på fjället alltså….

 • 2022-03-22 kl. 21:53
  Permalänk

  Ser helt fantastiskt ut! Så härligt med vidderna och snön och att ni prickade finväder.
  Bästa semestern!
  Vi köpte skinskidor förra året på anrika Runes Sport i Skinnskatteberg. Rekommenderas.
  Fick så bra hjälp och är så nöjda med våra skidor och pjäxor.
  Ha det gott!
  Annika

  • 2022-03-23 kl. 03:57
   Permalänk

   Hej Annika
   Ja det är verkligen toppen att få komma upp på fjället. Jag skall tipsa Anders om Runes 😀. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram