Idag stod det arbetsdag pre-midsommar på Strömskär på schemat, vi brukar ha en arbetsdag lördagen före midsommar för att göra Ön presentabel inför midsommarfirandet. Innan pandemin hade vi publikrekord för dans runt midsommar kanske det kommer att slås i år då vi har ett uppdämt behov av att fira midsommar efter pandemin. Det var en vecka sedan jag var här ute sist och det är alltid spännande att se vad som hänt i trädgården, häng med.

En liten oansenlig Dahlia kan tyckas, jag tror det är en Pompom “någonting” som jag sådde från frö, skall kolla vad den heter. Pionerna är stora och frodiga.

Prydnadstryn blommar fint i år, Dahliorna på baksidan av Andersstugan är på gång och den lilla honungsrosen på sydväggen blommar.

Även om det är gråmulet så kändes det underbart att komma ut och andas sommarmättad regntung luft som blandas upp med sköna dofter från rosor och nyklippt gräs.

Hängde upp mina vimplar inför midsommar, 100% stämningshöjande med vimplar tycker jag. Jag har sytt vimpellinan själv och den brukar åka upp varje år vid midsommartid.

Min trogna medarbetare som hjälper till att göra det fint innan midsommar, nu verkar det som om den har gått felfritt i en vecka. Det kan också vara så att mina grannar har startat om den några gånger, jag får kolla med dem.

Jag har sett över attiraljerna som behövs för kransbindningen som har kommit att bli en av de viktigaste aktiviteten för familjen Aabakken under midsommar.
Floristtejp, grön najtråd, ståltråd och en sax, nu är det bara blommorna som fattas.

Min första Dahlia blommar
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram