Först sovmorgon till klockan 10 sedan frukost och sedan blev det några timmar med att baka släta lussebullar medan jag lyssnade på ljudbok. Jag lyssnade på “Under Londons broar” skriven av Jojo Moyes. Jag har sträcklyssnat hela helgen och lyssnade på de två sista kapitlen 2 gånger för att, spoiler alert, den slutar så himla lyckligt. Vem gillar inte lyckliga slut….

Jag vet att jag tjuvstartar lite med julbakningen men det är ok om man som jag går all in på Novent. Receptet på bullarna hittar ni här.

November kan vara en ganska trist månad. Om snön inte har kommit, är det väldigt mörkt och vi går väl egentligen bara och väntar på att få börja med julmyset, men varför vänta? Förra året testade jag att fira Novent, novent betyder nämligen att du redan i november kan tjuvstarta julen, genom att räkna ner till advent. Hur firar man novent? Högtiden eller trenden novent betyder att du slår ihop november och advent. Väntan på julmyset och advent kan vi göra väldigt mysig. Fira novent genom att tända ett ljus varje helg i november, precis som vi gör från advent fram till jul. Du börjar med ljuset längst till höger, när advent slår in så möts fjärde novent och första advent på ett och samma ljus. Ett härligt sätt att sprida glädje och ljus i en mörk månad. Så här såg det ut förra året.

Ola kommer snart och vi skall laga lasagne tillsammans, han ville lära sig att laga min lasagne och det är ju kul.

Att tillbringa en dag i köket
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram