Igår bakade jag baguette som vi skulle ha till lövbiffspastan, men så hörde våra ö-grannar av sig och undrade om vi ville komma på middag hos dem och inte titta på Mello. Det var ett erbjudande vi inte kunde motstå, jag packade ned de nybakta baguetterna och vi cyklade ner på stan till där våra ö-grannar bor. Jag fick så mycket beröm för baguetterna och Ola sade att bröd kan vara något av det godaste man kan äta, särskilt helt nybakt baguette som fortfarande är ljummen. Jag har kanske bakat baguette 3-4 gånger tidigare i livet men de har aldrig blivit så här bra, knepet är att bearbeta degen extra länge, jag körde den i hushållsassistenten i över 10 minuter, sedan fick degen jäsa i en timme. Och sedan skall man utan att bearbeta degen igen forma den till en baguette och vrida den lite. Jag måste faktiskt hålla med Ola, baguetten blev väldigt god, 10 av 10 stjärnor.

Och idag hade vi ännu en fin dag på Västeråsfjärdens skridskobana, det blev två varv idag också. Jag kände att balansen blev bättre och bättre och andra varvet kunde jag dra på lite även om det var lite knagglig is här och där. Efter skridskoturen blev det fika på terrassen, årets första utefika, så himla härligt.

Avlutar inlägget med lite statistik, detta är mitt 2501 inlägg på Åsas blogg, så vi får fira ikväll med lövbiffspasta och ett glas rött. Den här veckan hade jag som mål 70000 steg och det blev 73828 steg och veckan är inte över än…..

Nybakat bröd kan vara något av det godaste
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram