Finns det någon skönare är nytvättade fönster? Idag fick jag tvättat 16 fönster på både utsidan och insidan, och när man har fina nyputsade fönster då förstå hur mycket de gör för helhetsintrycket av ett städat hus. Och särskilt nu i mars när solen kikar fram oftare och avslöjar allt damm som man är lyckligt omedveten om under vintern. Jag tar fram min älskade Kärcher och tar på mig hörlurarna med en bra bok, då går jobbet som en dans.

Putsa fönstret som ett proffs – så här gör jag. När det gäller fönsterputsning är egentligen rätt teknik allt som behövs: 
Steg 1: Applicera rikligt med rengöringslösning, bestående av vatten och rengöringsmedel eller hushållskemikalier, på fönstret med en svamp eller sprayflaska. Det måste vara tillräckligt fuktigt för att gummiskrapan ska glida bra över fönstret.
Steg 2: Samla ihop vätskan uppifrån och ner med rörelser i form av siffran åtta och torka upp den med en trasa, min Kärcher suger upp överblivet vatten. 
Steg 3: Polera fönsterrutan med mikrofiberduk eller kökshandduk, och ta bort de sista vattendropparna, särskilt längs kanten.

Dessutom röjde jag upp i klädhögen i sovrummet så nu känner jag mig nöjd med dagen som också innehållit en långpromenad utmed Svartån och det söta kollonistugeområdet vid Vallbybron som gjorde att jag nådde min 70000-stegsmål för den här veckan, det blev till och med 79245 steg.

Helgen startades på bästa sätt då vi firade Anders och Hanna med en middag på vår favoritrestaurang Kajplats 9 nere vid hamnen.

Efter restaurangbesöket blev det presentöppning här hemma framför en brasa i öppna spisen.
Alla blev nöjda med sina presenter, Hanna som fyllde 25, som brukar firas lite extra fick en Elcykel. Hennes förra El-cykel som hon fick när hon tagit
Psykologexamen blev ju stulen andra gången hon använde den. Men den här gången fick hon ett bra lås till den så vi håller tummarna att det
går bättre den här gången, att inte folk kan se skillnad på mitt och ditt. Hon blev iallafall väldigt glad för cykeln, hon cyklar varje dag till och från jobbet ca 12 km , då är det skönt att ha en bra cykel.

Bästa städtipset
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram