Fredagen som kommer är den största av helger i vårt avlånga vackra Land, Midsommarafton! En magisk dag där man dansar runt majstången med en krans av blommor i håret och äter sill, färskpotatis och jordgubbstårta i en syrenberså med vänner och släkt. 6 måsten till midsommar

1, Kransen

2. Midsommarstången

3. Bjud in släkt och vänner till midsommarmiddag utomhus, regn eller inte, på sill, färskpotatis, Janssons frestelse, gravad lax, öl och aquavit. Till efterrätt blir det såklart en jordgubbstårta.

4. Sjung snappsvisor till akvaviten och avsluta med en rejäl SKÅL

5 Spela Kubb, Kubb är ett slags kägelspel, även om det rent tekniskt spelas med träblock i stället för käglor. Kägelspel där käglor står uppställda i två separata linjer med en kung emellan finns belagda åtminstone sedan 1800-talet.

6. Plocka sju sorters blommor och lägg under huvudkudden så kommer du drömma om den du skall gifta dig med.

Idag jobbade jag sista dagen inför min första semestervecka, jag och Ola handlade midsommarmaten och Anders körde ut oss till Ön så nu är all mat i kylskåpet. Imorgon skall jag förbereda smörgåstårta och midsommartårta, sätta upp solseglet och vimplarna utanför Andersstugan, Jag hade tänkt att duka långbord ut genom vikdörrarna med svenska flaggor och blåvita tallrikar jag tror det kan bli fint. Till lunch efter kransverkstaden skall vi äta smörgåstårta med bubbel, jag tänker göra de här tårtorna, receptet hittar ni här.

Midsommar det svenskaste av det svenska
Märkt på:            

2 reaktion på “Midsommar det svenskaste av det svenska

 • 2023-06-22 kl. 08:41
  Permalänk

  Jag är verkligen inte alls förtjust i midsommar, det är alldeles för kravfyllt och en massa måsten.

  • 2023-06-22 kl. 11:51
   Permalänk

   Hej Lena, ja jag håller med. Måste jobba med mig själv för att inte stressa. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram