Lite sådär vackert bedagad ligger vår lilla trädgård i stan utanför fönstret. Då det börjar bli för kallt att ha öppen altandörren eller sitta ute om inte solen tittar fram så får man kika på trädgården genom fönstren. Den här sommaren har varit perfekt för blommorna i mina planteringar. Verbenan och Dahliorna har aldrig varit finare, rosorna har börjat sin andra blomning och gräsmattan är som en tät grön sammetsmatta. Jag har haft så många Dahliabuketter i sommar, säkert plockat minst en gång i veckan under 3 månader och än verkar det inte vara slut….

Nästa år skall jag plantera stormhatt, rosenskär och zinnia förutom verbena, luktärtor och dahlior. Jag skall plantera luktärten på friland och se om det går bättre än i kruka.

Här ser man rosorna som blommar igen.

Den här sommaren har jag förstått hur mycket vatten Jätteverbenan behöver, jag kan ha nämnt det några gånger tidigare i sommar men verbenan har aldrig varit finare.

Min favoritdahlia, Hillcrest Suffusion, en av de få knölarna jag kommer att spara till nästa år. Jag skall spara Creme de Cassis, Cafe au Lait Royal och kanske den med gula stora blommor men det är allt…..
Nu skall jag klippa gräset, igen, plocka en stor bukett med Dahlior, rensa rosrabbatten efter en lång PW.
Villa Ormbergets lilla trädgård i slutet av augusti
Märkt på:                

2 reaktion på “Villa Ormbergets lilla trädgård i slutet av augusti

 • 2023-08-31 kl. 10:55
  Permalänk

  Ja Dahliorna är nästan som vackrast nu när sensommaren går mot höst.
  Allt gott!
  Annika

  • 2023-08-31 kl. 20:43
   Permalänk

   Hej Annika, knipsar en blombukett varje dag 😀. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram