Först tog vi en härlig promenad i det underbara septembervädret sedan hade vi lite fix här hemma, Anders rensade avloppet i köket och jag planterade om krukväxter och plockade in Dahlior som börjat vissna. Det är skönt att bara skrota runt här hemma och fixa saker i maklig takt, fika lite på terrassen, njuta av solen, sopa bort några av de miljarder björkfrön från terrassen, tömma jord från dahliakrukorna i komposten, rensa dahliaknölar från jord, plocka de sista dahliorna och sätta i vas, stapla de tomma krukorna i boden…. När jag presenterade min lista över allt vi gjort här i Villa Ormberget under 10 år var en av punkterna måla golv och väggar i studion, se här.
Nu har rummet stått tomt sedan Hanna flyttade hemifrån, ja jag har ju använt det som växthus eftersom det är bra ljus för att dra upp plantor.
Några av Hannas klänningar hänger kvar som en liten påminnelse.

Jag tycker att vi utnyttjar vårt hus på ett bra sätt men vi skulle kunna bo på mindre yta. Min dröm vore en sådan där gammaldags lägenhet med högt i taket, kakelugn, takrosetter och gammal fiskbensparkett centralt i stan. Men jag trivs så bra här på toppen av Ormberget så jag vill inte flytta under överskådlig framtid.


Dagen avslutades med att inviga Anders nya inköp, Solo Stove.
Vi bjöd in Ola på grillat, kanske säsongens sista utemiddag på terrassen.
Till fördrinken tände vi Solo Stove som värmde skönt.

Vi har ju haft ett eldfat i gjutjärn men med Solo Stove en modern eldstad som är tillverkad i rostfritt stål och har fantastiska egenskaper som gör att den skapar en rökfri eldning gör att man kan njuta av en brasa på ett kick. Att röken inte yr gör att vi kan njuta av din brasa utan att kläderna drar åt sig lukt, som de annars ofta gör vid grillning och eldning utomhus. Eldstaden kan placeras nära där du sitter och är snygg att titta på. Vi fick en fantastisk septemberkväll på terrassen tack vare vår Solo (ingen reklam).

En hemmafixardag som avslutas med grillning på terrassen
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram