Vi firade en av de trevligaste nyår ever. Sällskapet var det bästa så det bidrog nog, 02:30 trillade jag i säng och det säger en del om hur trevligt vi hade. Och maten var också en succé enligt mig, hummersoppan smakade supergott, varma tallrikar ett måste när man serverar soppa. Här hade Anders plockat med sig en platta som man kan hålla maten varm på från Svärmor men som också fungerar att värma tallrikar på. Oxfilen kördes till 62 graders innetemperatur också det perfekt. Köttet var klart 2 timmar innan vi skulle äta och fick ligga och mogna i folie. Potatisterrinnen blev perfekt, stekte den klart i ugnen och innan serveringen värmde jag den i ugnen på låg temperatur. Pepparsåsen hade jag gjort dagen innan så den var bara att värma. Allt serverades på tallrik, det går bra när man är 8 sittande. Och efterrätten blev också en succé, jag fyllde låga vida glas med hallonsorbe, lade till en pinne med färska hallon. Ställde fram glasen på bordet och Ola gick runt och toppade med prosecco, både en god och en effektfull dessert och sådant gillar man ju eller hur?

Jag gjorde ett körschema för nyårssupen med tider då köttet skall in i ugnen, när potatisterrinen skall monteras, när hummersoppan skall värmas….. Det är superskönt att ha allt på papper då slipper man ha det snurrande i skallen hela tiden, för har jag inte allt på papper så snurrar det på där uppe i knoppen.

Och i vanlig ordning vid större kalas så har jag inga bra foton så det dukade bordet får representera vår nyårsafton.
Vi startade firandet lite sent så tiden gick fort fram till tolvslaget, jag hade satt ihop en kahoot, Quiz till födelsedagsfesten, testa vet jag deadline den 5 januari. Jag fyller ju år på årets första dag så vi firade min födelsedag med vännerna efter tolvslaget och jag fick så fina presenter.

Nyårsdagen blev som vanligt en trött dag, vi tog en promenad utmed Mälaren och jag passade på att skälla ut några som sköt raketer horisontellt precis där vi skulle gå. Anders och Hanna tyckte att det var pinsamt, men personerna slutade med raketerna och åkte iväg i en bil så vi kunde fortsätta vår promenad. Hanna hade satt ihop en trerättersmiddag som vi intog med vår lilla familj + Kalle. Jag fick fler presenter och eftersom jag fyllde jämt så fick jag lite lyxigare presenter än vanligt och många fina blomsterbuketter, den här är från moster Inga.

Nya året startade med en ordentlig nyårsfest
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram