Det är inte alltid helt lätt att få i sig tillräckligt många portioner frukt eller grönt under en dag. Då kan en smoothie vara ett bra sätt. En smoothie kan innehålla så mycket som tre till åtta portioner frukt eller grönsaker och det i en mycket lättsmält form. Smoothien är nyttig som frukost eller mellanmål.

Ingredienserna i min smoothie.1,5 dl bär, mango, hallon, lingon
0,5 citron
0,5 bit ingefära, riven
½ banan
2 dl vaniljyoghurt

Lägg bären, bananen i en mixer och häll i yoghurten.
Pressa ner saften av citron och tillsätt riven ingefära.
Mixa till en härlig bärdrink.

Att äta ingefära varje dag sägs motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. 
Ingefära hjälper också mot illamåendet man kan känna under ett migränanfall. Ingefära är dessutom välgörande för matsmältningen.Det är ingen nyhet att du får en skjuts inför dagen av att äta frukost. Där är smoothie ett utmärkt val då du på kort tid, utan någon större ansträngning får i dig viktiga näringsämnen som kroppen behöver. När du har bråttom eller ont om tid på morgonen är den även kanon att ta med dig.
Däremot finns det en stor nackdel med smoothies. Disken.

Plockade undan i sovrummet idag så nu ser man bänken som brukar vara gömd under en massa kläder.

Vad jag vill ha i min smoothie
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram