När bryggan blåste sönder i våras ringde jag till en bryggbyggare och beställde en 8 meter pålad brygga. Eftersom det var lite oklart när bryggbyggaren kunde komma och påla så reparerade Anders vår gamla trotjänare till brygga som vi har reparerat några gånger se härhär och här.. Jag designade bryggkonstruktionen med en liten stenkista där landgången till flytbryggan vilar, flytbryggan är fastsatt med en kätting i varje hörn fastsatta i ankare och stenar på botten. Flytbryggan har hängt med i 13 år och börjar se lite trött ut så det är dags för något nytt samt att det är lite pyssel med att montera upp och ner bryggan varje år se här. Det är ju mycket stora krafter från isen som ligger på fjärden utanför oss så vi håller tummarna för att nya bryggan är tillräckligt stadig för att stå emot. Nu är pålningen gjord, 6 metallrör som pålats ned i leran till berg, tvärliggare är monterade på stolp-paren och ovanpå det 2 längsgående järnbalkar som svetsas fast i tvärliggarna.

Anders skickade mig ett mail igår och informerade mig att bryggkillen skulle komma ut och börja påla under onsdagen. Så jag åkte ut på tisdag kväll och sov över samt körde hemmakontor idag. Vid 10-tiden anlände bryggänget och jag beskrev hur vi ville ha bryggan. Jag och Anders har diskuterat fram och tillbaka var vi vill ha bryggan, hur den skall se ut (rak eller vinklad), hur lång, hur bred och hur högt över vattnet. Till slut kom vi fram till att göra en enkel rak brygga som är lika hög som grannarnas och är 8 meter lång.

Vi förlänger den gamla bryggan med två trappsteg ned till påbyggnadsbryggan. Bryggan är tänkt att använda för förtöjning av båtar och att bada från. En ny badstege och en liten trampolin skall köpas in

Nu skall bryggan kläs med trä och byggas in med kjolar. Vi har inte bråttom eftersom den gamla bryggan är återställd men vi hoppas på snart.
Hur går det med mitt andra projekt, bokhylla? Den skall målas och sedan är den nog klar för montage. Jag måste uppdatera min lista med allt vad vi gjort i vårt hus under åren, läs här.

Förlängning av bryggan medelst pålning
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram