På morsdag beställde jag en blombukett till mamma via nätet. Jag har alltid varit nöjd med mina köp genom åren men den här gången motsvarade inte blommorna det jag hade beställt och dessutom vissnade blommorna efter 2 dagar. Både mamma och jag blev besvikna. Jag ringde och skickade bilder till blomsterhandeln och efter lite tjafs fick jag en ersättning, en ny blomsterbukett till mamma, jag skrev en recension på blomsterbutikens hemsida som inte var helt positiv. Jag brukar inte klaga men den här gången var jag tvungen, vad tycker ni?

Känner mig lite stressad inför den hårda dead-line som en semester innebär, skall jobba lite ikväll och på fredag fast jag är ledig.
Idag behövde jag inte vattna blommorna för det kom en regnskur men en liten promenad i trädgården blev det i alla fall.
Våran rododendron blommar så fint.

Första dahlian håller på att slå ut.

Zinnian har börjat blomma.

Inför morgondagen, Sveriges nationaldag, har jag bakat en tårta det blev en Himmelsk Jordgubbstårta som är en av de godaste tårtorna, receptet finns här på Fridas bakblogg.
Jag tänker dekorera med gul och blå frosting, så här såg det ut förra året.

Jag brukar inte klaga, men….
Märkt på:                        

2 reaktion på “Jag brukar inte klaga, men….

  • 2024-06-05 kl. 22:17
    Permalänk

    Är det befogat är det väl rätt att klaga och det var det ju. Annars kan de inte bättra sig. Inte gratis att skicka blomster så man vill väl att de motsvarar det förväntade.
    Allt gott!
    Annika

    • 2024-06-15 kl. 22:51
      Permalänk

      Hej Annika

      Jag fick en kompensations bukett till mamma 😀. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram