Hej då Makarska och hej Bol. Nu är det dags för 3 dagar på ett nytt ställe, Bol på ön Brac. Igår fick vi en fin avskedskväll i Makarska med en härlig solnedgång och goda glassar. Man måste äta glass när man är i Kroatien, de har jättegod glass. Jag tog vanilj och skogens bär i en strut. Ost från Pag, vin från Peljesac och svart risotto i all ära. Men är det något du ska sikta på i Kroatien är det glassen. Det första som gör den speciell är konsistensen. Den är mjuk och hård på samma gång. Mjukare än svensk glass men hårdare än mjukglass. Alltid serverad i kulor. Det andra speciella är smaken. Eller smakerna, rättare sagt. Det finns hur många som helst. Varje restaurang har som regel sina egna. Enligt experterna har regionen Dalmatia som vi befinner oss i den bästa glassen i världen och jag är beredd att hålla med.

Vi tog färjan till Sumartin på ön Brac överfarten tog en timme. Här sitter halva gänget och passar på bagaget medan Ola handlar hamburgare till lunch.
Det var spått regn men molnen blev hängande på bergstopparna och inget regn föll.

Hej då Makarska!

Det är så fint med pinjetallarna och det gröna Adriatiska havet. Fotat alldeles utanför vårt hotell i Bol.

Nytt ställe, Bol
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram