Imorgon skall vi ha en laga-mat-tillsammans-träff, våra ö-grannar är jätteduktiga på att hitta på saker att göra tillsammans. Att laga mat tillsammans är ett perfekt sätt att umgås på och man delar ut ansvaret på maten till alla.
Jag tänkte bland annat göra rabarberkompott till Annas hemlagade glass. Jag plockade de sista rabararberna, kanske behöver stjäla några från grannarna också. Perfekt att fixa lite inomhus när det blåser och är mulet utanför.

Det är supergott med rabarberkompott till glass, det tillför en härlig syra.

Rabarberkompott är jätteenkelt:
500 gram rabarber
2,5 dl socker
0,5 dl vatten
1 msk vaniljsocker

Koka upp allt i 10 minuter, klart!

Och om någon undrar, ja jag jobbar fortfarande, suck…..

Leva kolloliv på ön
Märkt på:            

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Facebook
LinkedIn
Instagram