Igår var jag ute i det vackra vädret och åkte skidor.
Skidor är bästa motionen så skonsam mot kroppen, bra för mina knän.
Trots att det var kallt ute lyckades jag klä mig perfekt med lager på lager principen.

Lager 1 – Innerskiktet
Ska leda bort väta från huden då fukt leder kyla, vilket gör att du kyls ner om inte fukten leds bort. Ett underställ av Ull är perfekt

Lager 2 – Mellanskiktet
Detta lager ska transportera fukten vidare utåt samtidigt som det ska se till att värmen inte lämnar din kropp i onödan. Lämpligt materialval är beroende på temperatur: en tunnare syntettröja, en tjock fleecetröja, en tunn syntetjacka eller en tjock ylletröja.

Lager 3 – Ytterskiktet
Detta lager ska vara ett vind- och vattenavvisande skal som skyddar mot kylan och vätan som kommer utifrån samt håller kvar den värme som finns i de inre skikten. Det ska även släppa ut fukt från lagren innanför. Ytterskiktet ska skydda delar som huvud, hals, handleder, midja och fotleder. Materialet i lager 3 ska helst vara tillverkat av Gore-Tex, Dermizax eller motsvarande membran.

Lager 4 – Förstärkningskiktet
Detta lager bärs bara under raster eller när du stannar till för att slå upp ditt läger. Du kan bära det både utanpå ditt skalplagg samt innanför. Dess huvudsakliga funktion är att kraftigt isolera din kropp, men det kan också vara att motverka vind och regn.

Varje år när jag tar fram min skidutrustning vill jag ha nya skidkläder.
Förra året köpte jag dessa allround byxor som jag använder till både skidturer och promenader, märket är Didriksons Sabine Pants.

Året innan köpte jag ett par helfodrade Craft skidbyxor.

I år kommer jag inte att köpa några skidkläder men drömma kan man ju.

Finse vit anorak.

Finse Nickers.

Finse anorak.

Vita skidbyxor Twentyfour.

Skaljacka twentyfour.

Skalbyxor Voss.

Swix elite skidjacka

Swix elite skidbyxor

Skidkläderna hittade jag på Norska sidor, Norrmännen är bättre på det
där med utrustning för långrenn (längdåkning).
Idag blev det en PW med Molly det är så härligt ute med -3 grader och snö,
jag älskar verkligen vintern när den uppför sig så här.

Bästa motionen längdåkning
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram