Mina bästa styling tips

Välj en accentfärg som är genomgående för att skapa ett flöde. I vårt retrohus är accentfärgen våra teakmöbler som finns i varje rum på nedervåningen. Som här i hallen en teakbyrå och en teakspegel.

Använd tyg för att skapa djup. Välj gärna flera lager för att skapa intresse i en monoton yta. Här i sovrummet har vi en hel vägg med gardiner i två lager.

Skapa en varm glöd med hjälp av ljus både levande ljus i fina ljusstakar eller hållare och många lampor som lyser upp rummet och belyser dina favoritplatser. Här mina härliga tulpan-ljusstakar från Skultuna Mässingbruk.


Skapa ett fokus, varje rum behöver en stjärna som drar ögonen till sig när du stiger in i rummet. Utifrån denna fokuspunkt skall man sedan inreda resten av rummet. I köket är den nya lampan fokuspunkten.

Håll det rent, tomma ytor är lika viktiga som använda ytor, det hjälper rummet att andas. Röj hyllorna från saker som inte är så viktiga och framhäv dina favoritsaker. Här i TV-hörnan har jag gjort just det, röjt alltså.


Det gröna är det nya svarta, använd mycket växter som inredning. Växter är bra för inomhusmiljön. På teakbyrån i vardagsrummet har jag samlat lite gröna växter och gröna växtprints.

Visa dina böcker, snygga bokhyllor med fina arrangerade böcker ger en hemtrevlig känsla . Här är vi inte riktigt framme än i Villa Ormberget. Vi har en stor bokhylla i vardagsrummet men den är ganska tråkig så här har vi en liten utmaning….

 

Storleken på mattor är viktigt. För liten matta och den ser ut som en liten ö, för stor gör att rummet känns övermöblerat. Man kan också använda som verktyg för att på ett bra sätt dela upp öppna ytor. Eftersom mattor är dyrt så brukar jag köpa två mindre mattor som jag lägger sida vid sida som här i vardagsrummet.

Ja så tänker jag vid inredning men alla hem är olika och det är ju det som gör det så spännande.
Viktigt för mig är att inredningen skall passa med husets ålder och stil, självklart kan man göra avsteg och blanda in lite andra inredningsdetaljer men grundstilen skall följa husets stil. Och så skulle jag inte vilja vara utan en öppen spis eller kamin i huset. Vår öppna spis kan man se från två håll här från hallen vid jultid.

Följ mig
Stylingknep som jag använder när jag inreder
Märkt på:        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *