Det blev ju typ jättebra det här.

Orient, en klassisk pendel som nylanserades av Lightyears 2013. Orient formgavs 1963 av Jo Hammerborg då för det danska belysningsföretaget Fog & Mørup. Idag, över 50 år senare har Lightyears valt att i samarbete med Hammerborgfamiljen nylansera denna vackra designklassiker. Orient är en pendel i polerad koppar med en topp av rosenträ. Den mörka ådringen i rosenträet gör att det blir en vacker övergång till kabeln. Pendeln lanseras i två mått Ø22,5 cm och Ø34 cm, precis som originalet.  Jag har den stora.

 

Det här kan man läsa om designern, Jo Hammerborg växte upp i en medelklassfamilj i utkanten av Randers, Danmark. Han studerade “Fine Arts” vid Royal Danish Academy, under studieperioden arbetade han som silversmed hos Georg Jensen. Efter studierna fick Jo Hammerborg tjänst på Fog & Mørup som chefsdesigner, där arbetade hans till 1980. Under den perioden hann han bidra med flera innovativa skapelser för dansk lampdesign.

Lampan ser ju ut att ha hittat hem, eller hur?

Orient pendel P2 har flyttat hem till mig
Märkt på:                    

4 reaktion på “Orient pendel P2 har flyttat hem till mig

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram