Alltfler börjar att ifrågasätta beteendet att riva ut ett fullt fungerande kök för att man inte är nöjd med bänkskivan, skåpluckorna eller beslagen. Att budgetrenovera köket ligger i tiden och är dessutom smart både för plånboken och ur ett hållbarhetsperspektiv. Dessutom kanske du är lycklig innehavare av ett gammalt funkiskök eller 50-tals kök av hög kvalitet som egentligen skulle fungera alldeles ypperligt länge till efter några tekniska uppdateringar, ny färg och några nyinköp. Sen får man inte heller glömma charmen och känslan som ett gammalt, gediget kök bidrar med. Vi budgetrenoverade vårt kök när vi flyttade in, nytt golv, nya bänkskivor, förvandlade högskåp till bänkskåp och nytt kakel. Vi återanvände diskbänken, höjde bänksskåpen till en passande arbetshöjd och tog bort bänksskivan framför fönstret. Ny spis, diskmaskin och fläkt och vi fick ett härligt 50-talskök som vi trivs så bra i.

Och en matchande MoccaMaster samt en Smeg vattenkokare passar ju bra in.

Vår härliga diskbänk som vi återanvände.

En stringhylla smälter bra in med vår snygga högtalare från Urban Ears.

Och köket sett från hallen med serveringsgång och allt.

Häromdagen flyttade denna snygga lampa in, läs mer här.

 

Och vad hände idag….., Hanna tog körkort hurra för dig Hanna, bilen är din hela helgen.

 

Jag känner att helgen är mycket väkommen är ganska sliten efter de första 4 veckorna på jobbet efter semestern. I helgen blir det surströmming mums, min favoriträtt.

Mitt älskade retrokök kan inte få nog av det
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram