Jag följer Svante Öquist på instagram, @svanteoquist, han och hans fru har ett fantastisk hus som jag är ganska avundsjuk på. Jag tror att det är byggt samtidigt som Villa Ormberget. Men mitt kök är bättre än i Villa Sundahl, sorry Svante. Svante skrev ett inlägg att han ville renovera om köket till sitt ursprungliga stil med Kvänums tidstypiska kök Baner. Kolla in här

50-tals inspirerat Banér kök med luckor i ek och vit stomme

Bänkskiva i laminat med framkant i ek, mönstret heter Virrvarr detta känner vi igen eller hur.

Banér dimgrå målad på askfanér, spis och fläkt från Ilve

Banér pärlgrön på vit stomme, överskåp med skjutluckor och teakhandtag. Rostfri bänkskiva och fläkt.

Retro kök i luckan Banér målad med en grön specialkulör och vit stomme, rostfria bänkskivor

Och här är köket i Villa Ormberget som efter några enkla updateringar blev ett riktigt bra kök. Här kan du läsa mer om mitt kök, retrokök, skapa stilen.

 

Och om man inte vill köpa nytt kök så går gamla skåpluckor att få tag på genom lite olika sätt. Andrahandsmarknaden på internet kan vara en guldgruva! Du kan även anlita en snickare att tillverka nya luckor i en stil som passar ditt kök. Ofta får man betala mindre för nytillverkade snickerier än att beställa ett helt nytt kök och dessutom får du riktigt god kvalitet med gedigna material och ett kök som går att underhålla till skillnad från laminatklädda luckor från de stora tillverkarna.
1950-talsköken har ofta en oöverträffad kvalitet och hållbarhet som få nytillverkade kök i dag kan mäta sig med. Ofta var 50-talsköken platsbyggda och av hög kvalitet med rena material som trä. Det ska vi ta till vara! I grund och botten handlar det om hållbarhet. Att starta renoveringen utifrån vilka kvaliteter som finns i just ditt kök och inte börja med att riva ut och bygga nytt direkt är en riktig miljögärning. Att du dessutom får ett snyggt kök som harmonierar med husets stil är såklart ytterligare ett plus.

Om jag skulle uppdatera köket så….
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram