Köpte lite linnetyg häromdagen.

Jag köpte 1.5 meter som kostade 320 kronor. Av denna tygbit kommer jag att få ut 9 stycken linneservetter. Det blir 35 kronor per serviett som hittat! Jag skall bara hämta symaskinen som står ute på Strömskär.

Jag vill inte ha sådana där styva linneservetter utan mer den lite charmigt skrynkliga varianten.

 

Hittade en bra beskrivning hur man syr snygga servetter här på Janome.

 

Här är några tips på hur du kan vika dina servetter.

Klassiska knuten – Här fungerar en linneservett eller bomullsservett bäst Här är det bara att ta tag i servettens mitt och forma en ”ögla” som försluts med exempelvis ett dekorativt band eller en vacker servettring.


Snabba knopen – För den som vill ha något avslappnat men samtidigt snyggt är den snabba knopen perfekt att ta till. Här är det bara att rulla ihop servetten och knyta den på mitten – superenkelt och snyggt!


Dubbelvikaren – En riktig klassiker som aldrig blir fel är den så kallade dubbelvikaren. Denna variant fungerar både på pappersservett och tygservett. Allt du behöver göra är att veckla ut den och vika den i rektangulär form. Servetten kan sedan läggas över tallriken eller på höger sida med besticken vilandes ovanpå.


Med servettring – Har du inga idéer på servettvikning eller bara vill ha något enkelt är en traditionell ring snabbt att få ihop. Bara rulla ihop servetten och trä på ringen, något grönt eller en servettring.


Latmansvikningen – Denna ”servettvikning” är perfekt för den som vill åt den rustika och avslappnade känslan på bordet. Denna vikning kräver varken tid eller kunskap, allt du behöver göra är att nonchalant slänga servetten över bordet eller under kuvertet och låta det slumpmässiga bli hela charmen.


Kaninöron – Till påsk är denna servettvikning ett måste! Allt du behöver göra är att veckla ut servetten och rulla ihop den på diagonalen, vik den sedan på mitten och spara en liten ögla som du försluter på valfritt sätt. I öglan placerar du ett ägg som ”huvud” och ändarna på servetten bildar sedan ett par ståtliga kaninöron!


Servett på stolsrygg – Vem har sagt att servetten måste ligga på bordet? Genom att hänga en fin tygservett över stolsryggen skapar du istället något intressant och okonventionellt. En rolig idé för den som vill prova något nytt!

Ett litet DIY på gång
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram