Åh nu börjar det närma sig, kanske kan det bli lite glögg i helgen, tända brasan och sippa lite glögg efter en härlig långpromenad det ser jag fram emot.
Vi har våra favoriter jag och Anders och det är starkvinsglögg som går hem i vårt hus, här är min top 7 lista.

Här har vi favoriterna
1. Blossa starkvinsglögg Vit är en personlig favoritbland vit glögg sedan många år. Den har en klassisk doft med inslag av både pomerans, nejlika och choklad. Härlig eftersmak nu vattnas det i munnen. (5 av 6 poäng)
2. Dufvenkroks saffran kanske kan bli en ny favorit om du gillar lussebulle, här får du en traditionell julsmak i en enda klunk. (4 av 6 poäng)
3. Om jag skall välja mellan  Blossas starkvinsglögg och vinglöggen väljer jag den senare för alkoholen tar lite för mycket plats i starkvinsvarianten. (5 av 6 poäng)
4. För 15:e året i rad lanserar Blossa en årgångsglögg med ny smak. I år är det citronlundarna på Almfikusten som inspirerar. Har själv inte smakat på denna men har hört att den är mycket frisk och kryddig så den kommer jag nog att prova på. (5 av 6 poäng)
5. Grythuttans Skogsglögg. Något för dig som vill överaska dina gäster med härliga dofter och smaker från Bergslagens djupa skogar: enbär, blåbär och lingon. Allt i kombination med nejlika, pomerans, kanel och ingefära. En säker klassiker om du hinner få tag i den innan den säljer slut på Bolaget, skynda, skynda. (6 av 6 poäng)
6. Tegner & Son Ekologisk vinglögg. Mycket tradition i denna glögg som smakar väldigt gott. Eftersmaken är otrolig måste upplevas…. (6 av 6 poäng)
7. Blossas Ekologiska vinglöggen är ett bevis på att glöggen kan vara bra utan en massa alkohol.  (6 av 6 poäng)

Ordet glögg kommer av det äldre ordet glödg, bildat av verbet glödga ‘värma upp’ (jämför glöda).

Jag brukar inte göra en stor sak av julen men glögg vill jag ha och några andra saker som pepparkakor, lussebullar, lite julstjärnor, adventsstakar och en gran.
I år har ju investerat i en ny adventsstjärna se här.

Följ mig
Min topp 7 glögglista
Märkt på:            

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *