Se min lista från igår vad jag ville hinna med under helgen. Hyazinterna fick jag ner i vaserna.

Mina första hyazintvaser, lite sen på bollen där.

Och vad passar då bättre än en styrkeloppis, om ni inte hört talats om en styrkeloppis så hade inte jag det heller förrän idag. Alltså vi skulle hänga med Hanna på gymmet i friidrottshallen och när vi kom dit så visade det sig att det var loppis i hallen. Men gymmet var ledigt så vi kunde träna ändå och samtidigt hålla koll på loppisen och jadå jag hittade något….
Hanna skulle köra maxlyft med 85 kilo helst 7 reps och det klarade hon, stark tjej det där. Anders och jag körde crosstrainer respektive löpband och avslutade med det berömda Strömskärspasset.
Ser ni hon har en tatuering på armen, vad tycker mamma om det….

85 kilo på stången.

Och så var det loppisfyndet, LUMA kan det vara en ledtråd.

Ja en ny retrostake, jag köpte ju en förra året se här. Måste bara byta kontakten på den här till en modernare sort.

Vad mycket vi fick gjort idag, träning, loppis, långpromenad, lussebullbak, dricka glögg och så tänder Anders brasan just nu.
Imorgon blir det DIY pysslet med julgran, ullkamning av Molly och lite jobb. Nu skall jag slänga ihop en pastasås på lite ryggbiff.

Ingredienser

 4 portioner

400 gr pappardelle eller tagliatelle
300 gr ryggbiff
2 bananscharlottenlökar
6 dl trattkantareller eller kantareller
0,5 dl portvin eller marsalavin
3 dl grädde
1 msk soja
1 msk färsk timjan
3 msk hackad persilja
Smör till stekning
Salt och peppar
Rikligt med riven vällagrad svensk ost

1.Koka pastan i välsaltat vatten 1 minut mindre än enligt anvisningarna.

2.Medan pastavatten och pasta kokar, gör såsen. Hacka löken och skär köttet i tunna skivor. Lägg kantarellerna i en het torr panna. De kommer börja släppa vätska och knastra i pannan. Tillsätt en rejäl klick smör och även löken. Fortsätt stek på hög värme. Efter 1-2 minuter, tillsätt köttet och låt brynas. Häll på portvin och rör om. Tillsätt grädde, soja och timjan. Låt koka ihop och smaka av med salt, peppar och ev mer timjan.

3.Vänd ner den avrunna pastan i panna och vänd runt i såsen. Strö riven vällagrad ost och persilja över. Servera genast!

Styrkeloppis en bra combo
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram