Varje år uppdaterar jag julpyntet med något nytt, i år blev det den populär adventsstjärnan Eldig från Watt och Veke läs mer här.
Eldig får bästa platsen i köket ut mot gatan tillsammans med hyazinterna.

Eldig är helt klart annorlunda i sitt utförande om man jämför med “Vanliga pappersstjärnor som finns på marknaden, med så fina välarbetade detaljer och det finns små osynliga kardborre-remsor som håller allt på plats.
En nytänd stjärna på Watt & Veke’s fina sortiment av julbelysning, som redan sålt slut redan i väldigt många butiker, så detta om något är ju ett gott betyg.

En studie publicerad i Journal of Environmental Psychology fann att juldekorationer kan påverka ditt mentala och sociala välbefinnande.
Steve McKeown, en psykoanalytiker på McKeown Clinic, berättar att många människor associerar dessa festliga dekorationer med sin barndom.
I en värld full av stress och ångest gillar folk att associera med saker som gör dem glada, och julpynt väcker starka barndomskänslor, säger McKeown.
Enligt psykoterapeuten Amy Morin gör nostalgikänslan att vi blir bättre på att förstå oss själva.
– Det kan vara en bitterljuv känsla. Kanske julhelgen påminner en om när en älskad anhörig fortfarande levde, eller att synen av julgranen påminner om hur livet var när man fortfarande trodde på tomten. För människor som har förlorat en närstående kan julen bli en påminnelse av de fina stunder man har haft ihop, och att julpynta tidigt kan få en att känna sig nära den personen.
Gör att vi framstår som ”normala”

När det gäller ditt sociala liv kan det vara bra att börja julpynta tidigt, då känns du mer vänlig och tillgänglig för dina grannar.
Undersökningar har gjorts där man lät deltagarna titta på hus med och utan julpynt. De som var julpyntade ansåg alla vara mer ”vänliga och sammanhållande”.
Vårt julpyntande gör att vi framstår som ”normala” och vänliga inför grannar och förbipasserande. Juldekorationer fyller dig dessutom med en känsla av nostalgi, detsamma gäller för andra i ditt grannskap.

Så kan juldekorationer hjälpa till att hålla doktorn borta? Ja, kanske. När du känner dig glad släpper din kropp ifrån sig ”glada hormoner” som endorfiner, dopamin och serotonin i din hjärna. Dessa hormoner är naturliga smärtstillande medel, förbättrar ditt minne och energinivåer, minskar depression och boostar ditt immunsystem.

Vad bra att man mår bra av julpynt och att grannarna tycker att man är normal 😉
Nu är jag igång med pyntandet en adventsstake, en julstjärna, en julgran och två hyazinter redan och det är inte första advent än.
Och jag känner mig faktiskt lite gladare och mer inspirerad.

Följ mig
En av mina stjärnor, Eldig
Taggar:         

2 reaktion på “En av mina stjärnor, Eldig

 • 2018-11-28 kl. 10:14
  Permalänk

  Vilken fin adventsstjärna. Lite ovanlig. Eller jag har iallafall inte sett den förut.

  Svar
  • 2018-11-28 kl. 16:24
   Permalänk

   Ny modell för i år. Köpte den från Watt och Veke. Kul att du gillar den ♥️

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *