Det blev en helg med härlig vintersport, igår plockade jag fram långfärdsskridskorna och tog en tur på Mälaren och idag var det dags att damma av längdskidorna.
På Fullerö Golfbana hittade jag jättefina spår så jag åkte två varv ca 7 km så skönt.
Två säsongspremiärer under en helg härligt. Nu sitter jag här i min TV-hörna och bloggar med kaffe och knäckebrödssmörgås med salami och ost på mums.

 

Härlig vintermiljö på Fullerö Golfbana

Det tog ett varv att hitta balansen och rytmen men andra varvet var magiskt. Alltså längdåkning är bästa motionen, du arbetar med alla muskelgrupper, armar, ben och bål, skidåkningen är skonsam mot kroppen inga hårda stötar som vid löpning  och åker du på ordentligt så får du upp ett bra flås.  Jag har ju åkt längdåkning sedan jag var  typ 2 år och till och med tävlat i längdåkning, skidorientering och slalom. Vi levde i slalombacken när jag var liten, varje helg var vi där och så tränade vi 3 vardagar i veckan det var en kul tid.

Vi har tillbringat mycket tid med våra barn utomhus på vintern för att de skall förstå tjusningen med vintern, det är ju bra att gilla vintern när vi har vinter minst en fjärdedel av året.

 

18 år sedan då vi bodde i Pittsburgh, Ola på Snowracern.

Ola 5 år Pittsburgh

 

Hanna 2 år i vår STORA trädgård på Willow Terrace Drive i Bethel Park, Pittsburgh där vi bodde i 2 år.

Hanna 3 år i Pittsburgh

 

 

OLa på skidor

 

Ola och Hanna började åka skidor när de var små och är riktigt duktiga på längdåkning efter alla påskar vi firat i Norska Fjällen. De är ju hälften Norska så det är väl vad man kan förvänta sig….
Jag kan sakna helgerna med barnen när vi åkte till Högbyn en hel dag och åkte slalom och grillade korv eller bara gick ut i skogen och hittade en pulkabacke där vi tillbringade några timmar. Så härligt att komma hem efteråt med blossande kinder och känna sig sådär härligt trött.

Hanna på skidor

Jag har varit väldigt effektiv idag hör bara:
Vaknade 8.30 gick en promenad med Molly
Åt frukost
Målade vitrinskåpet
Åkte 7 km skidor
Åkte till båten och sopade av snön
Gick en tur med Molly
Dushade
Fika och bloggande framför Vinterstudion.

Effektivt eller hur? Skönt att få gjort allt så man har eftermiddagen fri.
När Anders kommer hem vill jag gå på bio och se BrittMarie var här med Pernilla August jag har hört så mycket om den och vi skulle ju bli mer kulturella jag och Anders under 2019.

Två säsongspremiärer på två dagar
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram