Många bloggare skriver om att snart är våren här och att de väntar på att våren skall komma. Men jag gillar vintern och omfamnar den med skidåkning, skridskoåkning och härliga promenader. En viktig detalj för att njuta av vintern är rätt utrustning, man får inte vara för påklädd så att man börjar svettas eller att det blir klumpigt att röra sig och man får inte ha för tunnt på sig så att man fryser. Hemligheten med att klä sig rätt på vinter är lager på lager och om det blåser ett vindskyddande lager ytterst.  Här skrev jag ett inlägg om lagerpålager principen.
Så idag när jag tog en tur på långfärdsskridskorna så blev det ett underställ närmast kroppen i en ullblandning som inte kliar och sticks, en väst  ovanpå det och ytterst en softshell jacka från FÅK, som ni hittar här,  och mina snygga fritidsbyxor Sabine från Didriksson som ni hittar här. Och det visade sig att vid -5 var det helt perfekt för en tur på isen jag blev var men inte för varm.

Tog några bilder efter skridskotur och snöskottning därav de rödblommiga kinderna.

Min utrustning för en tur på isen, pjäxor, skridskor, livlina, isdubbar, hjälm och en smidig ryggsäck för lite dricka och en apelsin.
Isen var tyvärr lite knölig så jag åkte inte jättelångt, kanske 4 km så att jag fick igång balansen. Det är alltid lite vingligt första åket för säsongen.
Mycket folk ute som vanligt kunde inte fota idag då jag hade fullt sjå med balansen på den knaggliga isen. Imorgon blir det kanske en skidtur på golfbanan.
Har jag sagt det förut , jag älskar vintern.

Nu blir det lite målning av vitrinskåpet, neverending story, på eftermiddagen och lite vinterstudio i soffan.
Världskuppen i skidor går ju i Ulricehamn så jag kanske får se syster och bror som står och hejar på våra blågula
åkare, det vore ju kul.

Njuta av vintern
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram