Onsdag och nya objekt på Västerås Auktionsbyrå Effecta.
Det är lika spännande varje onsdag att se om det finns
några fynd på nätet, jag hittade faktiskt ganska många fina saker den här
onsdagen titta bara.

 

Tuppar i trä, konstnär okänd.

Carl Malmsten sänggavlar i teak

KARMSTOL, rotting, 1900-talets andra hälft

Byrå teak 1960-tal

Yngve Ekström, pinnstol, #Pinocchio”, Stolab, 1950/1960-tal

Skrivbord, teak, D. Rykken & Co, Norge 1960-tal

Petter Zennström, litografiskt tryck

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper på online?

Att bestämma sig i förväg vad man är beredd att betala för vad det nu är man tänker försöka köpa. Det är lätt att ryckas med i slutskedet av en auktion, att se det om en tävling och inte vilja ge upp.  Lägg ditt maxbud i slutminutrarna och ge dig sen ut på en promenad. (Detta gäller dock inte Tradera där auktionerna inte förlängs vid bud i slutskedet, där handlar det bara om att lägga högst bud i slutsekunden).

Vad bör man se upp med?

Håll koll på var objektet säljs ifrån. Är det tex värt att betala 2500 i frakt? Har du inte möjlighet att se tex fåtöljen på plats så bör du granska bilderna noggrant. Ev slitage eller annat ska visas.Även om du ibland kan häva ett köp (om varan tex inte håller måttet eller om bilden var missvisande) så kommer du ej få tillbaka klubbslagsavgift, auktionshusets % eller fraktkostnad. Researcha även om du känner dig osäker. Rätt ofta slänger sig Auktionshusen med rätt sladdriga uttryck som 1900-talets andra hälft etc.

Vilka rättigheter har man som kund?

Man har ångerrätt oftare än man tror även om det inte är något som det skyltas såklart med. Viktigt är ju såklart att ha en ok orsak. 

 

Följ mig
Auktionsfynd utvalda av mig
Taggar:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *