Eftersom jag älskar antika möblerna som jag hittar på loppis, stringhyllor, rottingstolar, gungstolar, träsoffa och samtidigt är man förtjust i de soffborden i teak…..varför inte blanda?

Det finns många olika inredningsstilar och en del av dem har blivit väldigt populära. Men en stil som inte nämns så ofta men ändå är otroligt vanlig i många hem (utan att man kanske vet om det) är just Eklektisk stil. Eklekticism kommer från Grekland och betyder ”utväljande”, dvs. stilblandningEtt rätt märkligt ord men det är att man blandar olika stilar med varandra. Inom arkitektur används uttrycket för det sena 1800-talets stilblandningar som t.ex. barock, gotik, renässans. För redan på 1800-talet blandade man ju olika stilar med varandra.

Eklektisk stil handlar helt enkelt om att blanda många olika stilar så att man får en helt egen och unik stil hemma. Här är nästan allt tillåtet, det finns inga direkta regler förutom att man ska undvika skarpa hörn, för mycket bara ytor och vassa kanter. Förutom det, så helt fritt fram att blanda o mixtra.

Min stil i sommarhusets vardagsrum är eklektisk tror jag. Jag gillar att hitta fynd på loppis, använda olika material, olika tyger och att blanda detta i en salig röra. Hemma i stan har jag ju lite en stil, mordern retro så därför är det kul att ha en annan stil i sommarhuset. Med den eklektiska stilen skapar man ett unikt och trivsamt hem.
Man kan ju säga att jag längtar ganska våldsamt ut till de
små sommarhusen. Förr om året hade man ju vid den här tiden på året kunna ta sig över isen ut till Ön. Men så här ser det ut i vardagsrummet i Gamstugan.

Vi hade ju tänkt att frakta ut vår nya soffa över isen till sommarhuset. Soffan ropade jag in på auktion i November, en Carl Malmsten soffa i trä. Så istället för att få se soffan på plats så har jag skapat ett kollage på hur det kan komma att se ut.

Jag är verkligen besviken över den här vintern som jag gett upp nu, ja iallafall här i Mälardalen, har det inte blivit vinter nu i slutet av Februari kan det kvitta. Men jag kan ge mig sjutton på att det kommer att bli kallt och vinter i Mars….. Men jag ser fram emot att åka till Fjällhuset i början av Mars och på påsken. Jag längtar ju verkligen efter att få åka skidor och få vara i snön det brukar ge så mycket energi.

Följ mig
Ett eklektisk sommarhus
Märkt på:                

2 reaktion på “Ett eklektisk sommarhus

 • 2020-02-22 kl. 21:47
  Permalänk

  Jättefina möbler och matcha tillsammans

  • 2020-02-23 kl. 14:22
   Permalänk

   Tack Marie ❤️

Kommentarer är stängda.