Innan vi skaffade vårt sommarhus hade jag totalkoll på fritidshusen i en 10 mils radie. Nuförtiden spanar jag mest för skojs skull. Jag dras till mindre fritidshus där inredningen är genomtänkt men inte har kostat så mycket. Det här fritidshuset i skogen utanför Vårgårda tycker jag om. In på den lilla grusvägen, precis där skogen tar vid och sjön skymtas, ligger den lilla stugan och dess komplementbyggnader i ett säreget lugn.

Här bjuds en mysig och välplanerad stuga med öppen spis, ett fantastiskt attefallshus för gäster eller den större familjen, ett orangeri för hjärtligt umgänge och prunkande växter, doften och glimt av sjö, oändliga favoritplatser runt om i trädgården och inte minst ett härligt privat läge.

Varmt välkomna till Bergafridas väg 11, ett stycke paradis året runt.
Ett härligt uterum inrett med rotting och ljusslingor
Några meter från stugan är orangeriet placerat. Här samsas prunkande växter med sittande gäster. Långa måltider i skydd från sommarregnet, en kaffe i värmande vårsol eller en drink i adventstider.

Ett utekök på en gammal snickarbänk vilken bra ide.

Den lilla stugan är välplanerad, inredd och renoverad med omsorg. Här fördelar sig ytan på allrum, kök och sovrum. Färgsättningen är genomgående lugn och harmonisk. Plankgolven är original. Väggar och tak är panelbeklädda.
I allrummet umgås vi och njuter framför brasan i den öppna spisen. Här ryms sittplatser för flera och från fönstren får vi både ljus och en påtaglig känsla av naturen utanför.

Köket är enkelt inrett med öppna hyllor och dekorativa fat och tallrikar i brunt som tillsammans med detaljer som korgen och fatet i bast ger en mjuk ton till inredningen.

Ett runt bord är perfekt på den lilla matplatsen linneduken ger fin textur till inredningen.

Med sina stora fönsterpartier och raka linjer bidrar attefallshuset med något helt annat till fastigheten. Men utan att sticka ut och göra avkall på det lugna och harmoniska. Här slås vi av verkligen av uttrycket ”ett med naturen” då fönstren inte kan göra annat än att trolla bort begreppen inne och ute. Med fyra meter i takhöjd i del av huset fås både rymd och ljus. Möblera med sängplatser både på loftet och nere om ni så önskar. Eller låt sängplatserna vara på loftet och skapa ett otroligt stort och härligt vardagsrum nere. Från loftet skymtas sjön.
Väggarna är målade i en ljus kulör och på golvet ligger en mörkbetsad ekparkett.

Bryggan: Några minuters gångväg från tomten ligger den otroligt härliga bryggan med ett större trädäck längst ut för solbadande, matstunder och njutning.

Sjön Tåsjön är en liten, vacker sjö perfekt för sommarens alla bad och en roddtur eller två.

Ansvarig mäklare Carina Berg Bjurfors Mäklare. Objektet hittar ni här .
Bilderna är lånade av mäklarfirman.

Ja det är sådana här sommarställen jag går igång på, tur att jag redan har ett då 🙂

Ett hemnet-span i skogen
Märkt på:        

En reaktion på “Ett hemnet-span i skogen

  • 2020-03-03 kl. 19:43
    Permalänk

    Ojoj så många härliga inspirationer

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram