Mina loppistallrikar från i somras, se här, saknade några kompisar och nu har jag loppat några fina kompisar.

4 fina kaffekoppar i serien Ruska från Arabia, designade av Ulla Procopé . Ulla var ett av tre barn till överstelöjtnanten Alexander Fredrik (1876–1956) och Karin Maria Procopé, född Spåre (1885–1924). Hon utexaminerades från Centralskolan för konstflit i Helsingfors 1948 och var därefter formgivare på Arabia i Helsingfors nästan till sin död 1968. Hon arbetade med brukskeramik och formgav flera serviser både vad gäller form och dekor. Procopé finns representerad vid bland annat Nationalmuseum[1] i Stockholm.
Ruska stengods med brun glasyr, som var i produktion mellan 1961 och 1999. Ruska-kaffekoppen är Arabias mest sålda kaffekopp genom tiderna. Ulla Procopé gjorde både modell och glasyr.

Och som pricken över i ropade jag också in en fin tekanna av Gunnar Nylund. Gunnar Nylund var son till den danska konstnären Fernanda Jacobsen-Nylund och den finlandssvenske skulptören Felix Nylund. Han blev konstnärlig ledare för Rörstrand i Lidköping på 1930-talet, då han redan var etablerad keramiker i Danmark. Han arbetade först hos Bing & Grøndahl Porcelainsfabrik i Köpenhamn 1925-1928. Han startade tillsammans med Nathalie Krebs keramikverkstaden Saxbo 1928-1931. Gunnar Nylund arbetade sedan för Rörstrand 1931-55, större delen av tiden som konstnärlig ledare.
Tekannan liknar Ruska serien och är också i stengods, glacerad i brun och grön harpälsglasyr med en hänkel av rotting.

Som ett smycke.

Då var första loppisfyndet gjort efter mina loppisledord
Eklektisk stil designklassiker från 50,60 och 70-tal
Naturmaterial Rotting, trä, keramik, glas
Buteljgröna och blåa inredningsdetaljer

Och när man väl är igång då kommer det att gå av bara farten.

Följ mig
Loppisfynd
Märkt på:                

En reaktion på “Loppisfynd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *