Jag har ju planerat hur jag skall styla mitt trädäck som jag byggde för två år sedan. Förra året köpte jag den fina solstolen i vitt nedan samt korgar för till kryddor, Anders drog ut el och monterade en elkontakt.

Jag gjorde en ritning över hur jag tänkte när jag planerade mitt trädäck, se mer här.

Jag målade pergolan i Falu Svart.

Jag planterade en lavendelhäck mot Mälaren.

Och idag köpte jag en grill med sidobord med ett litet skåp till där man kan förvara grillbestick, kol, tändgaffel etc…
Så nu har vi vårt lilla utekök. Jag har också en liten elplatta som jag kan ha vid uteköket för att koka potatis.

Att tänka på när man planerar sitt utekök.
1. Hitta rätt plats, Det är viktigt att hitta rätt läge för dina drömmars utekök. Det är bra att välja en plats där med avskildhet, men inte för långt från vatten och el. Det är också viktigt att se till att marken är plan och att det blir tillräckligt stort för att få plats med stora sällskap
2. Köra en testrunda, Att välja rätt plats kan vara svårt, därför är det bra att testa innan du bestämmer dig. Använd en portabel grill, stolar och bord för att skapa ett tillfälligt utekök och känn efter hur det känns att laga mat och äta där. Prova några olika platser i trädgården och utvärdera vilken som passar bäst .
3. Välj rätt material, Tåligheten är viktig i ett utekök. Tänk på att bänkskivor, förvaringsmöbler och golv bör kunna stå emot vatten och vind. Rostfritt stål står emot rost och matchar dessutom grillverktygen. Ett trädäck med impregnerat trä är tåligt och står emot röta bra.
4. Glöm inte belysningen, det blir mörkt på kvällen och belysning är inte bara bra för atmosfären utan även för att du ska kunna se vad du gör. Se till att din arbetsyta är väl belyst. Ljuslyktor, lanternor och kanske till och med ljusslingor i träden förhöjer mysstämningen.
5. Eldstad, som höjer mysfaktorn och håller er varma på kvällen.
6. Glöm inte skräpet, För att kunna hålla rent i uteköket så smidigt som möjligt och slippa springa ut och in i huset flera gånger är det bra att planera för avfallshantering. Finns det inte plats för en sopstation kan du välja en fristående soptunna. Se bara till att den har ett ordentligt lock som håller eventuella hungriga fåglar och djur ute.  

Så nu väntar jag bara på ljumma sommarvindar, myggfria kvällar så vi kan börja använda vårt fina utekök.

Följ mig
Utekök
Märkt på:        

2 reaktion på “Utekök

  • 2020-04-15 kl. 20:58
    Permalänk

    Massa bra tips och även snygg inspo du visar

  • 2020-04-16 kl. 01:53
    Permalänk

    Tack Mirre ❤️

Kommentarer är stängda.