Jag har hört att man skall ha flera uteplatser i trädgården och det har jag tagit fasta på. Vi har 3 nästan 4 platser i trädgården här vid sommarhuset. En uteplats kan ju vara väldigt enkel t.ex att man bara satt ut några stolar och ett bord under äppleträdet eller två stolar längst ut på bryggan som vi har gjort. Att ha uteplatser i olika nivåer skapar spänning. Man kan markera uteplasen med blommor i krukor eller som jag har gjort planterat en lavendelhäck, ja det är inte en häck ännu men den skall bli. Vi har ju mitt trädäck som ramas in med både blommor, en pergola, ljusslingor och nu har vi också ett utekök. Mitt trädäck är lite högre upp så man har en härlig utsikt över sundet utanför. Här är det bra att sitta när det blåser nordan/östan för då sitter man i lä. Sedan har vi loungemöblerna på bryggdäck med eldfatet här kan man både äta middag och eller hänga med drinkarna efter middagen. När vinden tillåter eldar vi gärna i eldfatet vi är ju eldfantaster de lux, gärna grilla marschmallows, S´mores som vi lärde oss att tycka om när vi bodde i Pittsburg, se recept här. Så har vi adirondackstolarna längst ut på bryggan där vi sitter när det bara är Anders och jag här och sippar på ett glas rose.
Och så har vi en uteplats på Andersdäcket. På Andersdäcket har vi hemmasnickrade utemöbler som man kanske inte sitter och äter jättelänge men vi brukar äta frukost här när vädret tillåter och middag när vi är många, bordet är nog närmare 4 meter.

Kuddarna är gamla från IKEA, fotogenlyktorna från Åhlens och blomsterkorgen från Plantagen.

Ovanstående vinkel hittade duktiga fotografen, Pernilla Sjöholm, som var här 2017 och gjorde ett hemmahos reportage se mer här. Fast hennes bild var liiiite finare.

Följ mig
Uteplatser
Märkt på:                

2 reaktion på “Uteplatser

 • 2020-04-23 kl. 21:17
  Permalänk

  Ohh hur mysigt och fint som helst, där skulle jag gärna sitta och mysa i vårsolen

  Svar
  • 2020-05-05 kl. 15:06
   Permalänk

   Ja vårsolen är verkligen efterlängtad efter denna tråkiga vinter.
   MVH Åsa

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *