Igår köpte jag 4 stora plantor av buxbom som jag tänkte plantera som en liten formhäck vid entren. Jag delade varje buxbomsplanta i 4 delar, de odlar ihop 4 plantor till en större så det går fin att dela på dem. Så köpte jag kogödsel och täckbark. Jorden var verkligen stenhård på framsidan och jordmånen är inte den bästa och det är ett berg som begränsar hur djupt man kan gräva, så vi får se om buxbomen kommer att trivas. Jag blandade planteringsjord, sand och kogödsel till att plantera buxbomen i, vi får se hur det går, det är ju lite svårt läge där vid entren, norrläge. Och det skall inte bli en hög häck utan en slags formhäck som markerar gränsen och tillför lite grönt till vår tråkiga framsida.
Det får bli ett litet experiment det här med buxbomen, blir det en flopp får jag testa med idegran istället. Jag skall försöka ta skott från våra idegranar för att vara förberedd. De taggbuskarna som växer vid entreen klippte Anders ned i vintras och de verkar inte så väldigt pigga men Anders har lovat att de kommer att växa av bara den så jag ger dem en chans till .
Här och här kan du läsa om hur jag planerade min framsida.

Täckbarken får det att se lite mer välvårdat, jag skall köpa några täckar till och lägga ut på högra sidan om gången också.

Det är kul att hålla på i trädgården när det blir bra och som man har tänkt sig. Igår klippte jag gräset för först gången för säsongen så nu ser gräsmattan fin ut på baksidan. Imorgon skall det regna så jag skall passa på att gödsla gräset, jag brukar gödsla 2-3 gånger fram till midsommar då blir mattan grön och fin.

Det bidde ingen häck av idegran…
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram