Jag är ju lite snabb ibland med mina gör det själv projekt, det kan bli allt från bra till väldigt, väldigt dåligt. Men den här gången blev det väldigt, väldigt bra. Jag fick till den där känslan som jag hade sett framför mig och lite till. När man lyckas med något så känns det i magen. Jag snodde ju iden från livethemma.ikea.se , men jag snodde inte den där loose fit utan bara de där söta vingarna som ramar in sänggaveln. Min sänggavel blev mer tight fit för jag använde bomullstyg istället för linne. Jag har aldrig fallit för den där skrynkliga linnetrenden helt. Nåväl jag köpte tyg som visade sig räcka precis, jag sydde en raksöm, vrängde tyget och sydde de små vingarna , 1,5 cm, strök och trädde på tyget på gaveln och voila.

Perfekt blå nyans, perfekt passform, snyggt med de små vingarna som ger det lilla extra. Japp jag är nöjd.

Lite närmare titt på vingen, det ger mig intrycket av Mille Nottis snygga OCH DYRA örngott eller hur.

Mille Nottis fina örngott.

Den där känslan när man blir sådär nöjd med något man gjort inget som skaver eller som man vill ändra på, och att det blev snäppet bättre än man tänkt sig, den känslan är ju oslagbar. Jag gjorde ju en sänggavel till Hannas studio för några år sedan och den blev jag också nöjd med, se här och här. Kanske sänggavlar är min grej 🙂

Fast den gången gjorde jag hela sänggaveln med plywood som jag klädde med skumgummi och borrade hål i för att fästa de söta små toffsarna i garn som gav den där lyxiga madrasserade ytan, lite mer komplicerat den gången. Denna gång fuskade jag lite och köpte en färdig sänggavel, men ändå.

Vi hade så mysigt igår när vi firade 17 maj på Brasseri Stadsparken, inga kort tog jag, maten var supergod och vi satt länge och pratade utan att ens fingra på mobilerna. Dessa stunder med ungdomarna är så härliga och värdefulla, snart kanske de inte har lika mycket tid för sina föräldrar så det gäller att passa på att ta tillvara stunderna och njuta av dem.

Följ mig
Mitt bästa DIY någonsin
Märkt på: