Hanna flyttade ju hem i februari för att göra sin psykologpraktik. För att kunna spara lite pengar sade hon upp sin lägenhet och flyttade hem igen. Och efter att ha haft båda “barnen” hemma under vår och sommar så var dagen inne för Hanna att flytta tillbaks till Örebro och studier. Så nu står Studion tom igen efter att ha varit överbelamrad i ett halvår. Lika jobbigt som det var förra gången Ola och Hanna flyttade hemmifrån lika svårt är det denna gång. Vi har ju haft så mysigt under vår och sommar man kan säga att Ola och Hanna underlättade det här med isoleringen p.g.a Coronaepedemin. Ola kommer att flytta så fort han får ett fast jobb och stadig ekonomi men just nu har han som många andra unga vuxna inte möjlighet att flytta.

Riktigt skönt är det dock att Hanna har röjt ut sina grejor och Studion känns inte så överbelamrad längre. Vi gjorde ju om Studion för 6 år sedan se här. Hanna hann bo där 3 år innan det var dags att börja studera till psykolog på Universitetet i Örebro.

När barnen flyttar hemifrån förändras mycket i hemmet. Därför är det dags för oss föräldrar att tänka om sina liv så att övergången påverkar oss så lite som möjligt. Vi måste förstå den nya situationen, acceptera den och göra det mest av den. Jag ser det som ett tillfälle att lägga mer tid på t.ex träningen, det är aldrig för sent att undvika en stillasittande livsstil. Du är aldrig för gamma för att börja träna. Styrka, flexibilitet och balans är tre nyckelområden för att förbli aktiv och åldras värdigt. Regelbunden träning gör det enklare att slappna av och ta hand om hälsan. Jag måste acceptera att mina barn har växt upp. Nu är tiden inne att återigen börja med aktiviteter som jag inte kunnat utföra medan barnen var hemma. Jag skall dra nytta av detta tillfälle att göra saker jag älskar. När barnen varit hemma har det funnits så mycket att göra varje dag att jag ofta inte har chansen att utföra hobbyer eller fritidsaktiviteter. Man kan börja med en hobby som alltid intresserat dig.  Det kommer hålla huvudet upptaget, och som en konsekvens blir det svårare att känna sig överväldigad av ensamhet och saknad.

Nu blir det en liten höneblund i soffan, vi var inte hemma förrän efter klockan 2 i natt från bröllopet, som förövrigt är värt ett helt eget inlägg. Så har vi flyttat de sista av Hannas grejor till Örebro, ätit en god lunch i Örebro på en ganska nyöppnad restaurang som jag också kommer att skriva mer om i nästa inlägg. Men nu höneblund….

Att flytta hem och hemifrån
Märkt på:                

En reaktion på “Att flytta hem och hemifrån

  • 2020-08-30 kl. 16:59
    Permalänk

    Bra och tänkvärt skrivet. Tack!

Kommentarer är stängda.