Ja snö och snö men lite dun är det allt och lite vitt ute, nu börjar man verkligen få lite skön adventskänsla. Och skidåkning på TV kan inte bli så mycket bättre, särskilt inte när Ebba och Frida tar pallplats, heja Sverige.
Försökte fånga snöflingorna med mitt nya objektiv.

Annars tillbringade jag lördagsförmiddagen med att hänga upp mina stjärnor och ställa fram adventsstakar. Alla lampor fungerade och i och med att jag har specialgjorda elsladdar så går det så fort och lätt att hänga upp alla stjärnor, se här när jag tillverkade mina specialsladdar till julstjärnorna. Jag skall ut och fota stjärnorna utifrån när det har mörknat.
Fixade till en stående stjärna på mitt sideboard tillsammans med rumsgranen som jag pyntade med torkade apelsinskivor, rumsgranen köpte jag inför förra julen så den har hängt med ett år.

Torkade apelsinskivor är mitt favoritpynt till jul.

Efter pyntandet gick jag och Ola en promenad och nu sitter vi med kaffe och saffransbullar framför TV;n och tittar på skidor från Rukka. Inte så många svenska herrar på topplacering men kul ändå, får väl heja på Norge istället.

Nu är det snart dags att stoppa in kalkonen i ugnen, skall bli spännande, jag har inte tillagat kalkon sedan vi bodde i USA. Då firade vi Thanksgiving med våra vänner Familjen Albertsson som vi firade de flesta högtider tillsammans med. Då tillagade vi kalkonen hemma innan vi åkte över till Albertsson och för att hålla den varm lade vi den i en dunsovsäck. Och varm det blev den verkligen, den fortsatte att stekas inne i dunsäcken och när vi tog ut den 2 timmar senare så var den väldigt klar, den föll isär helt, men köttet var så mört och fint. Kanske skall vi köra samma upplägg i kväll….

S.N.Ö
Märkt på:                        

3 reaktion på “S.N.Ö

 • 2020-11-28 kl. 19:44
  Permalänk

  Intressant att ni firar Thanksgiving :). Är det svårt att tillaga maten tycker du? Gör ni något mer än äter kalkon då?
  Önskar dig en fin 1:a advent!
  Hälsningar Annika

  • 2020-12-08 kl. 13:02
   Permalänk

   Hej Annika, det är min man som är pådrivande. Vi bodde i USA under 2 år och tyckte att Thanksgiving var en sådan härligt och kravlös högtid, där det viktigaste var att träffas och att äta kalkon. När du tillagar kalkonen är det bra med en stekpåse då blir kalkonen mör och god. Annars är det ganska basic tillbehör som potatis, sockerärtor, sås, tranbärssylt… Mvh Åsa

   • 2020-12-11 kl. 22:33
    Permalänk

    Hej Åsa! Tack för svaret, kul att höra! Hälsar Annika

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram