Alltså trots att vi inte firade påsk på vårt favoritpåskställe så blev vårt påskfirande så himla bra. Vädret var på topp vi grillade korv utomhus, ö-kompisarna kom förbi och gjorde oss sällskap i solen, Anders vinschade stenkistan på plats, jag körde bort lite kvistar och löv, barnen kom ut till ön. Vi åt lammstek till middag med en liten påsktårta till. Sedan gick vi över till ö-kompisarna och blev bjudna på en dessert till, kladdkaka med jordgubbar och grädde, mimsfillibabba. Så om man inte kan fira påsk på favoritplatsen så är Strömskär en bra backup.

Anders i vadarbyxor som är bra att ha när man skall försöka flytta på en stenkista, tack bästa grannar för lånet.

Grannens hund Aramis på besök.

Hanna har tagit alla bilder med sin nya kamera som hon köpt på Tradera. Nu vill jag också ha ett bättre kamerahus…

Årets påsktårta i grönt och gult toppade med påskägg från Anton Berg.

Stort tack till Tidö Marin som klämde in våran båt trots att de hade mycket att göra nu innan påsk. Jag blev så glad när Rebecka ringde och sa att nu är er motor monterad och klar nu är det bara att sjösätta. Så jag och Anders åkte ut på onsdag eftermiddag och lade i båten och packade all påskmat och allt annat smått och gott som skulle med. Första natten i sommarhuset blev lite småkallt men det nya elementet gjorde susen, jag funderar på att köpa ett till det var verkligen så mycket bättre än våra gamla fula elelement som kom med stugan. Innan vi slog på vattnet monterade vi på nya ventiler på vattenvärmarna som läkte förra sommaren, duschblandaren monterades på och sedan var det dags att slå på vattnet. Det är alltid lite nervöst att slå på vattnet efter en vinter man vet aldrig om det kan börja läcka i någon övergång eller koppling. Men den här gången gick det perfekt. Och så igår så vinschade Anders tillbaka stenkistan som hade flyttat sig av isen nästan en meter.
Så sammanfattningsvis en härlig start på stugsäsongen och en väldigt bra påsk.
Nu skall jag sätta mig bredvid Hanna i solskenet ute och njuta lite av påsksolen.

Påskafton 2021
Märkt på:                        
Facebook
LinkedIn
Instagram