Nu när vaccineringarna kommit igång på allvar är det allt fler som längtar efter att dra igång sitt sociala liv igen. Snart kan livet startas upp igen, med resor, middagar, aktiviteter, kulturupplevelser. Ja, även fotbollsmatcher och idrottsevenemang. Samt bemärkelsedagar, bröllop och begravningar. Tjejmiddagar, herrfester, vinprovningar, romantiska utflykter och oromantiska, skidresor, kryssningar, solresor, höstlovsresor, jullovsresor. Pussar och kramar. Barrundor och festivaler. Innebandyturneringar. Eller vad man nu vill hitta på.
Det kollektiva narrativet är att det ska bli så underbart. Men inte jag och jag tror att det finns en och annan därute som blir trött vid blotta tanken på allt som ska dras igång.
Vid början av pandemin talades det om vilken lättnad det var för människor med introvert personlighet att isolera sig och slippa den sociala hetsen på fritiden. Att skrota runt hemma utan inbokade träffar, är precis det jag gillar.

Hur blir det nu för mig och alla introverta, enligt uppgift runt 30 procent av befolkningen, att starta upp det normala livet med en explosion av sociala aktiviteter? Hur mycket jag än älskar våra vänner och middagarna, så har det under det gångna året uppenbarat sig andra godbitar som jag ogärna vill mista. Till exempel den oskrivna helgen, hur underbar. Den ligger där som ett tomt blad – noll inbokade aktiviteter med bekanta, desto mer umgänge med människorna jag bor ihop med. Det känns faktiskt som vi har blivit lite tightare som familj under det sista året.
Och vad gäller resor i sommar ser jag fram emot att bila knappt tre timmar bort, för att upptäcka ett nytt svenskt landskap. Det räcker fint för mig. Meeeen jag vet en annan, min man Anders som kommer att bli glad att återgå till det normala…

En annan sak jag kommer att sakna är att ha hemmakontor på Ön, basilikan får ersätta gröna växter som är svårt att ha i sommarhuset då man kan vara borta i flera dagar. Men den här basilikan kommer att ätas upp innan jag åker tillbaka till stan.

Imorse var det vindstilla, äntligen det känns som om det har blåst i flera veckor.

Efter dagens PW spikade jag ihop en odlingslåda av lite material som jag haft liggande. Den skall målas med Falu Svart och stå vid boden och jag skall fyllas med luktärtor.

Nu skall jag fylla i mitt sömnschema, Hanna skall analysera min sömn och kanske får jag lite hjälp hur jag skall förbättra den. Jag har ju min Polar klocka som registrerar min sömn så jag kanske kan kopiera data från den?

Jag en hemmagris, javisst
Märkt på:        
Facebook
LinkedIn
Instagram