Rabarberplantorna jag fick av grannen tar sig bra. Jag gick en runda och tittade vad som överlevt vintern, gräslöken och jordgubbsplantorna verkar har klarat sig medan timjan , rosmarinen och två rosor verkar ha klarat sig mindre bra. De två honungsrosorna som jag planterade för två år sedan, se här, verkar inte trivas så bra i min trädgård. Kanske gör ett nytt försök i höst för de kan vara så vackra om man får dem att trivas.

Mina fina gula tulpaner som blommar så vackert år efter år, hur vet man vilka lökar som är bra?
De gula tulpanlökarna verkar vara av toppenkvalitet, tyvärr kommer jag inte ihåg var jag köpte dem.

Idag var det dags att byta kontor igen, efter tre härliga dagar i sommarhuset då jag hunnit med att sy igen kuddfodralen till utekuddarna, bygga en planteringslåda och jobba jäääättemycket. Alltid stressigt på jobbet inför en release av mjukvara och denna gång var det en extra stor release som jag underskattade ordentligt, phu.
Innan jag lämnade stugan städade jag ordentligt, dammsugning och dammtorkning, det är alltid roligare när man kommer tillbaka till ett rengjort hus. En bild från läshörnan framför öppna spisen med nya kuddöverdragen.

Så nu är det dags att planera vad vi skall äta till Valborg, Ola ville veta så han kan fråga sina kollegor på jobbet, systembolaget, vilket vin som är bäst.

Så här ser Valborgsmenyn 2021 ut:
Förrätt: Sparrissoppa med parmesanchips
Varmrätt: Grillad fläskfile med grönsaksbulgur och chillibea
Dessert: Rabarberkaka med vaniljsås

Skall bli spännande att se vilka viner Ola och hans kollegor väljer ut till denna meny….

Trädgården står i startgroparna
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram