Jag är så glad för vår fina terrass som Anders, Ola och Hanna byggde förra våren se här, här och här. Men nu vill jag att det skall bli varmt igen så vi kan tillbringa lite mer tid där ute. Jag flyttade ut utemöblerna för 3 veckor sedan då det var varmt, vi satt till och med ute och åt middag en extra underbar kväll, men efter det har det varit både frost och snö, inte så inbjudande.

En terrass som ligger i samma plan som inne gör terassen mer åtkomlig och det är lättare att springa in och ut med mat och porslin, om man har en trappa eller trappsteg ned till uteplatsen så blir det knöligare att komma ut och in. Anders hade detta i åtanke när han byggde terrassen och höjde upp den ca 40 cm, förrut var det att litet trapsteg ned och upphöjningen gjorde hela skillnaden fast det var tungt att köra på allt grus. En anna sak som Anders tänkte på är att en terras bör vara minst 4 meter för att det skall fungare bra till en matgrupp och att det inte skall kännas trång när man drar ut stolarna. Men det här med 4 meter måste vägas med att uteplatsen blir proportionerlig med resten av huset och det tycker jag att han fick till.

Den gamla matgruppen hänger med i år också, Anders vill ha nya stolar och bord, här är lite snygga alternativ.

I år vill jag bygga en enkel pergola i Falu svart som svarar upp mot min spaljevägg som jag blev väldigt nöjd med.
Mer om pregolan i nästa inlägg. Nu skall jag ner och lägga fläskfilen i marinad 2, det fick bli en dubbelmarinerad fläskfile istället för en grillad. Så har jag förberett en liten brasa i vår fina eldkorg på baksidan så vi får lite Valborgsstämmning nu när allt är inställt i tråkiga pandemitider, suck. På tal om pandemi så fick jag min första vaccindos igår. Jag hade ställt upp mig på en väntelista och igår ringde de, det blev Pfizer och jag har inte fått några biverkningar än. Nästa dos är planerad till 10 juni.

Terrassen från ovan
Märkt på:                

2 reaktion på “Terrassen från ovan

 • 2021-05-02 kl. 15:52
  Permalänk

  Så fint och lite ovanligt med skifferplattorna. Vi har skifferplattor under vårt största äppelträd. Gräsmattan var så dålig där så gorde en stenläggning istället. Vår uteplats har trapp till huset. Tidigare fanns inte ens en dörr på det hållet utan vi fick gå runt hela huset. Så har förbättrats över tid : ) Antagligen användes inte trädgården på det sättet när huset byggdes på 30-talet. Kul när det går att ändra efter egna behov. Hoppas nu på en lite varmare månad så det blir skönt uteliv.
  Må så gott!
  Annika

  • 2021-05-11 kl. 14:56
   Permalänk

   Hej

   Skiffer är mitt älsklingsmaterial när det kommer till uteplatser. Vi hade en skiffer terrass i vårt gamla hus också, älskart. Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram