Igår började vi glada ihågen att lägga skifferpusslet, men det visade sig ganska snart att det var svårare än vi tänkt oss. Ola tröttnade först och sedan jag men Anders kämpade på. Han förstod att den strategin han hade tänkt först inte fungerade, att bara pussla och såga minimalt. Så han bytte strategi och pusslade så att det blev ett överlapp på vissa bitar som han sedan sågade till efter hand. Jag lade nog 5 timmar igår och 7 timmar idag på skifferläggning. Igår körde jag utan handskar och det kändes i fingertopparna idag så idag blev det skyddshandskar i regnet.
Men det kan nog bli väldigt bra när det är klart. Och skiffer passar Villa Ormberget, för på 50 och 60-talet var det mycket skiffer i trädgårdarna. Hos oss skulle det inte passa med träaltan eller uterum och jag tycker att det är viktigt att följa husets stil. Läs mer om Anders terrasprojekt här och här. Och eftersom jag inte var här inne och bloggade igår så är den första bilden på vår lite stökiga trädgård från igår när solen sken. Men grannens hägg är underbar och doftar ljuvligt, så det gör inget att det är lite stökigt.

Vi pusslade lite på gräsmattan först och bar sedan upp det på terrassen, inte en bra strategi visade de sig. Mycket bättre att lägga stenarna där de skall vara och utgå från ramarna som vägg och granitkanten.

Och här på vänstra sidan är det Anders som har lagt och sågat och jag tycker att det är så fint gjort. Sedan skall det fogas med sand mellan stenarna.

Här är min sida här är allt inte sågat än så det kommer att bli bättre när det är anpassat med sågen.

Och i mitten är det lite mindre klart, men jag skulle gissa att vi lagt 50%.

Och här är, arkitekten och byggaren, lite trött och smutsig men han har kämpat på bra.

Och nu har jag precis klivit ut ur duschen och vi kör hämtmat idag det är vi värda, sushi tror jag visst att det blir, mums.

Vuxenpusslet på 40 kvadratmeter var svårare än väntat
Märkt på:                    
Facebook
LinkedIn
Instagram