I går planterade jag ut lite mer än hälften av luktärtorna, jag kunde nog ha väntat några dagar om jag hade tittat lite noggrannare på väderprognosen. Ja,ja de har inte dött än iallafall, luktärtor är nog ganska härdiga. Sticklingarna jag fick när jag toppade luktärtorna står kavr inomhus idag, jag skall plantera dem och stockrosorna ute vid sommarhuset på Ön. Hade tänkt att byta kontor idag men ångrade mig när jag jag vaknade imorse, att komma ut till ett kallt och ouppvärmt sommarhus lockade mig inte, men imorgon eftermiddag åker jag ut.

Jag är väldigt trött på dagarna den här veckan eftersom jag kör min sömnskola, gå och lägga sig 23.10 är alldeles för sent för mig och gå upp klockan 6, WTF. Meeen jag tycker att sömnen blir lite bättre, inte i natt då vaknade 2 ggr och en gång kunde jag inte somna om inom 20 minuter så jag fick gå upp en stund, det är ganska segt. Men när jag varit uppe ca 15 minuter kände jag mig trött och somnade direkt.

Mina fyllda stockrosor som jag sådde redan i februari har tagit sig riktigt bra, se nedan, och blivit sådär lite kralliga som de skall vara. Men de jag sådde i april är verkligen klena, kanske skall ge dem lite mer gödning?

Jag har verkligen inga gröna fingrar men jag tycker det är lite roligt ändå att hålla på med lite plantor inför sommaren. Jag har ju så god erfarenhet av Stockrosor, luktärtor däremot har jag inte provat på än, vi får se om jag blir frälst och om de blir sådär härligt stora som man har sett på sociala medier. Grejen med luktärtor är att ju mer man plockar ju mer växer luktärten, win, win alltså. Så här såg Sockrosorna ut förra sommaren.

Så här såg rosväggen ut förra året men tyvärr tror jag att rosorna inte klarade vinter. Jag får köpa nya rosor för jag kommer inte att ge mig, jag skall byta ut jorden och köpa tåliga rosor den här gången.

Men mina Monsteror som jag planterade om i somras de trivs iallafall bra.
Här på platån vid trappan är det perfekt att ha lite större växter.

Så nu får vi hålla tummarna att de utplanterade luktärtorna klara sig i det ruskiga vädret. Jag gick min PW längs med Mälaren och det kändes att man levde kan jag säga.

Stackars luktärtor
Märkt på:                

2 reaktion på “Stackars luktärtor

 • 2021-05-07 kl. 22:34
  Permalänk

  Kul med frösådder! Själv har jag hållit på i ca 25 år, alltid kul att testa nya fröer och olika metoder. Luktärtorna slängde jag ut redan för några veckor sen, nu står dom på altantrappen och växer till sig och jag bor ändå i Jämtland… Du vet att luktärtor klarar ner till ca -8˚?

  • 2021-05-09 kl. 19:58
   Permalänk

   Hej Maria.

   Ja det verkar som om luktärtorna är tåliga. Nu har jag planterat ut den fyllda Stockrosor den verkar kämpa lite med kylan mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram