Tänkte visa hur det ser ut i Gamstugan. Huset är byggt någon gång på 50-talet och tillbyggt i omgångar. Jag tror att där vi har vardagsrummet (1) idag var en uteterrass innan det byggdes in och badrummet (5) var en överbyggd farstu. Men huset är inte byggt med bästa materialet utan man tog nog det man hade till hands och byggde med. När vi övertog huset rev vi ner väggarna mellan kök och vardagsrum och väggarna till den lilla farstun. Vi byggde ett nytt kök längs hela kortsidan av huset och gjorde om ett sovrum till badrum. Vi målade all furupanel i vitt och bytte alla fönster ut mot sjön. Vi gjorde allt själva utom att dra om elen. Och när vi fått Gamstugan något sånär beboelig så började vi bygga Andersstugan, vi var yngre på den tiden…..

När man stiger in gemom ytterdörren har man en liten hylla med rottingkorgar och krokar att hänga av sig kläderna, i och med att vi oftast är här under sommartid så fungerar det ok att ha det så.

Till vänster har vi det lilla vardagsrummet, 1 på ritningen ovan.

Och till höger har vi köket, 2 på ritningen ovan.

Utanför sovrummen har vi en sittgrupp framför brasan.

Blåa sovrummet 3 på ritningen.

Röda sovrummet, nr 4 på ritningen.

Badrummet nr 5 på ritningen, för och efter bilder hittar ni här.

Sist en bild på matbordet som så mycket annat av möblemanget följde med stugan när vi köpte den. När man köper hus på Ö:ar följer nästan alltid inredningen med i köpet, enklast så. Bordet och stolarna i furu har målats om med vit snickerifärg. krukan på bordet är förra sommarens enda loppisfynd.

Ja då var rundturen slut och det bästa med stugans planlösning är de stora fönstren mot sjön och jag gillar den öppna planlösningen vi skapade när vi flyttade in och så gillar jag att vi har en öppen spis även om den inte är världens snyggaste. Det sämsta med huset är att sovrummen är typ 2 cm för smala, svårt att möblera med en dubbelsäng.

På måndag är det 17 maj och det måste vi fira på något sätt, kanske vi skall gå ut och äta? Och så skall jag baka en blötekake (tårta på norska) och dekorera med frosting i vitt, blått och rött.

En rundtur i gamstugan
Märkt på:            
Facebook
LinkedIn
Instagram