Jag brukar alltid ha lite lyxigare frukost med ut till sommarhuset, hemma kan man ju alltid cykla ner till Coop och köpa det man saknar men det är inte lika smidigt här ute på ön. Det viktigaste för en bra frukost är ägg och kaviar, melon och annanas, räkröra, gravad lax, ost (både hård och mjuk, idag hade vi Greve och Brie), lyxig juice, marmelad, gott bröd (bäst är när man fixat lite kalljäst bröd över natten som man gräddar precis innan frukost) och så kaffe sist men inte minst. Hanna är alltid så duktig på att göra lyxfrukostar på morsdag och födelsedagar med amerikanska pannkakor med lönnsirap, goda smothies och scones.

Och att få duka upp frukosten med udda tallrikar ivitt och blått porslin på ett vitt somrigt matbord gör inte saken sämre.

Igår fick vi fint besök av kompisar som köpt en motorbåt för att kunna ta sig ut på Mälare under sommaren. Antalet båtar på Mälaren har verkligen exploderat under pandemin, han som äger marinan där vi vinterförvarar vår båt hade ökat sin omsättning med 40% och det märktes verkligen förra sommaren att det var fler båtar ute, kul.
Men igår eftermiddag började jag känna mig lite hängig och trött, kan vara pollen och/eller sömnskolan, därför blev det inget inlägg igår. Idag är jag fortfarande inte hundra men ett inlägg får det bli.

Det var spått regn fram emot eftermiddagen så vi passade på att ta frukostkaffet ut på bryggan, och efter frukosten satte vi ut bojen. Men en av kedjorna som håller bryggan på plats hade rostat sönder så innan vi monterar på flytbryggan får vi köpa en ny kätting, kanske rostfritt den här gången.

Här smakar frukosten bäst, gärna med öppen dörr
Märkt på:                                    
Facebook
LinkedIn
Instagram