Skönt med en kortvecka, våren är härlig med många röda dagar och bridge days. Jag var riktigt effektiv på jobbet i dag, betade av några surdegar som hängt efter mig en stund och nu känns det skönt att gå in i en långhelg. Idag kom det in en snok på mitt hemmakontor, hu vad rädd jag blev. Jag använde en filt för att mota ut den, och det kommer in några humlor som missar sitt humlebo precis utanför dörren, jag får fånga dem i ett glas och hjälpa dem ut igen. Det är spännande att bo nära naturen. Idag har jag bara ben vilken skön värme vi har. Igår vaknade jag till den här vyn, går ju upp klockan 6 nu under sömnskolan. Drömsk utsikt mot Västeråsfjärden.

Jag lovade att skriva om mitt projekt , här kommer en före och efter.
Före

Efter

Japp, jag har målat om golvet från vitt till ljusgrått. Jag är så nöjd, nu skall vi se om det hjälper mot att man ser varenda dammkorn på det vita golvet, hoppas. Anders ville inte måla om men i gamstugan bestämmer jag så får han bestämma i Andersstugan som faktiskt har grått golv….

Golvet är inte i bästa skick men det blev mycket fräschare med lite ny färg.
Förarbetet är A och O när man målar först plockade jag bort alla möbler, damsög, tvättade av golvet med Yes. Ruggade upp golvet med sandpapper, damsugning igen och torka av med vatten. Tejpa lister, måla med mindre pensel utmed kanterna, måla med roller över hela golvet. Låt torka i 8 timmar, måla ett andra lager och låt härda i minst två dagar innan du ställer ut de tunga möblerna som bord och soffor. Jag har inte ställt ut matbordet än det får vänta en dag till. Nu tar vi helg och njuter av vädret och värmen.

En före och efter
Märkt på:                            
Facebook
LinkedIn
Instagram