Vad passar bättre att starta ett projekt som man kan hålla på med långt in på kvällen. Sömnskolan ni vet, jag får inte lägga mig färänn klockan 23.10 och då har man mycket tid till sina projekt under kvällen. Jag berättar mer om mitt pågående projekt i nästa inlägg. Kommer ni ihåg att jag skulle göra nässelsoppa i lördags, den blev faktiskt jättegod. Jag gjorde kanska mycket så idag åt jag soppa till lunch med ägghalvor och 2 skivor knäckebröd, så gott.

Passa på att plocka nässlorna när de är späda, såhär gjorde jag min soppa.
Ingredienser
ca 2 l nyplockade, späda nässlor
ca 1 l vatten
salt
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar för vegetarisk
1 dl grädde
3 msk torr sherry
2 msk hackad gräslök
4 hårdkokta ägghalvor till servering

Gör såhär:
Skölj nässlorna noga, ta bort ev rötter och grova delar.
Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter. Sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet. Koka ett par minuter. Tillsätt nässlorna och grädden. Smaka av soppan med salt och ev lite sherry.
Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök.

Utsikten från min arbetsplats, det är bakom mig som jag har startat upp mitt projekt, jag delar upp det på 2 dagar det är bäst så när man gör ett såhär omfattande projekt. Idag skippade min dagliga PW i förmån för det lilla projektet, det blir många steg ändå. Förra veckan hade jag 12200 steg i medelsnitt per dag, inte dåligt för en som har ett stillasittande jobb.

Startade upp ett av mina planerade projekt
Märkt på:        

2 reaktion på “Startade upp ett av mina planerade projekt

 • 2021-05-10 kl. 19:00
  Permalänk

  Kikade på “mina” nässlor men de är inte riktigt redo att plockas än. Ska göra gödselvatten av de också. Luktar apa men gör gott. Håller helt med att ljusblått är somrigt liksom blått och vitt. Jag vill ha det somrigt och ljust i stugan. Extra sommarfeeling särskilt den ljusa årstiden. Nu dags för Vem bor här som är lite kul att se tycker jag. Vet inte om du ser mina kommentarer?
  Ha det gott!
  Annika

  • 2021-05-11 kl. 14:55
   Permalänk

   Hej Annika

   Gödsel vatten det måste jag prova. Jag brukar alltid titta på vem bor här. Folk har så fina hem.

   Mvh Åsa

Kommentarer är stängda.

Facebook
LinkedIn
Instagram