Är det för tidigt att tända en brasa i Augusti? Nej såklart kan man tända en liten brasa på kvällen när det börjar bli lite småkyligt ute, note to self att plocka in lite ved. Annars så har jag kommit in i min sista semestervecka där jag planerat in några mindre projekt som hallförvaring, DIY påshylla samt måla sängen i röda sovrummet. Kom igång ganska bra igår med att bygga stommen till påshyllan av en överbliven vägghållare som blev över när vi gjorde om hemmakontoret förra året och en rundstav som jag hade liggande i sommarhuset. Jag sågade upp rundstaven i 6 lika långa delar, förborrade i ena änden, sågade upp vägghållaren i 2 lika stora delar och borrade 3 hål i varje för rundstaven. Jag borrade bara halvvägs med stora borret som har lika stor diameter som rundstaven och förborrade resten med ett mindre borr för att fästa staven med en skruv bakifrån för att få upphängningen lite mer stabil. När jag skruvat ihop allt så grundmålade jag både påshyllan och sängen med grundfärg. Naturligtvis hade jag tvättat av båda med ljummet vassen med lite Yes i för att få grundfärgen att sitta lite bättre. Och idag har jag hunnit med ett lager täckfärg på både säng och påshylla.
Så här såg det ut i morse innan mitt morgondopp, ljuvligt.

Stommen till påshyllan med ett lager grund och två lager täckfärg. Jag kommer att täcka för hålen med ett täckmaterial innan ställningen är helt klar.
Nästa steg blir att klippa till tyg och sy påsarna.

Gräsmattan har blivit så fin efter allt regn som har kommit, det är som hela naturen har blivit grönare efter allt regn, så härligt.

Mellan allt mitt pyssel så fixar jag med robotgräsklipparen som inte fungerar helt felfritt än, jag har flyttat kabeln på 7 ställen och lagat den igen när klipparen klippte av kabeln. Jag låter den gå så mycket som möjligt när jag är här ute så jag ser var klipparen har problem, jag har ett ställe till som jag vet om och måste fixa till. Vilket jobb att köra igång den här klipparen, jag vet fortfarande inte om jag tycker att det var värt det….
En uppdaterad ritning av kabelläggningen, stjärnorna är markeringar där jag skarvat kabeln.

Jag var en tur till IKEA och köpte en sänglampa och tre canvastavlor till det blå sovrummet, jag klurar fortfarande på hur jag skall fästa sänglampan som har en klämspott.

Och så har jag kommit igång med min träning som varit lite vilande under semetern, i söndags 17331 steg och igår 18340 steg, idag skall jag lägga på lite styrka och smidighetsträning på det, Strömskärspasset kanske….

I augusti kan man njuta av både morgondopp och kvällsbrasa
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram