Man tycker ju att en robot skall kunna sköta sig själv, men inte min robotklippare från Biltema inte. När Ola var här ute på sin minisemester så skötte sig roboten jättebra i 3 dagar på raken. Men efter 3 dagar utan att inte ha startat om klipparen så löper den amok, den går hackigt, stannar utan anledning eller kör över begränsningslinan. Jag läste på ett forum att om man hade dessa problem så skulle man ladda ner ny mjukvara, jag gissar på att det är någon bugg, kan vara en räknare som trillar över kanten när klipparen gått 3 dagar. Vanliga fel i datavärlden. Jag valde en version som hade en bra funktion som jag saknat, när klipparen når begränsningslinan så skall den backa 30 cm innan den vänder. Förut har klipparen vänt över begränsningslinan vilket har resulterat i att bakhjulen har grävt upp linan och klippt av den. Och är det halt och lite nedförs slutning så kan klipparen halka över linan men nu när den backar så backar den förhoppningsvis tillbaka innanför linan. Men eftersom klipparen har fått ett annat rörelsemönster så är det bra att vara här ute och babysitta lite så att den sköter sig.

Det var så fint när jag kom ut idag efter jobbet, syrsorna spelade och det kändes som en härlig sensommardag.

Luktärtorna välkomnade mig på köksbordet, jag plockade dem igår innan jag åkte tillbaka till stan.

Kryddorna köpte jag i början av sommaren och de har trivts bra av allt regnande, plockade in lite och gjorde en god sås till laxen som vankades till middag.

De utblommade stockrosorna var fina i motljuset.

Så här såg det ut i Juli.

Först vändan gick bra för robotklipparen den hittade hem och dockade i laddstationen, nu får vi se hur det går när den skall ut på nästa pass….

Att vara robotvakt
Märkt på:                
Facebook
LinkedIn
Instagram